Devrim Erbil Sergisi Odunpazarı’nda Açıldı

Devrim Erbil Sergisi Odunpazarı’nda Açıldı
Daha önce birbirinden farklı 9 sergi gerçekleştiren Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolculuğuna Devrim Erbil'in İkili Bakış Resim...

Daha önce birbirinden farklı 9 sergi gerçekleştiren Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, sanat yolculuğuna Devrim Erbil'in İkili Bakış Resim Sergisi ile devam ediyor.

Açıldığı günden beri 400 sanat eserinin sergilendiği Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi, Mandela'nın Bavulu'ndan sonra Devrim Erbil'in İkili Bakış Resim Sergisi ile sanatseverlerle bir araya geldi. Bugüne kadar yaklaşık 25 bin sanatseverin ziyaret ettiği galeri, 10'uncu sergisinde resmin şairi olarak bilinen ünlü ressam Devrim Erbil'i konuk ediyor. 1950'li yılların sonlarından beri sanat yolculuğunu hiç durmaksızın sürdüren Devrim Erbil, "İkili Bakış" adını verdiği üslupla ortaya koyduğu eserleri Çağdaş Sanatlar Galerisi'nde Eskişehirli sanatseverlerle buluştu.

"24 Haziran Türkiye için önemli bir başlangıç olacak"

Serginin açılışında konuşan Başkan Kurt, "Sanatı, sanatçıyı anlatabilmek bizim açımızdan zor, ama önemli. Türkiye'nin pek çok yerinde sanat, özgürlük ve demokrasi kavramlarının ötelenmeye başladığı dönemlerden geçerken; Eskişehir'de farklı bir dünyada yaşıyormuşuz gibi algılıyoruz. Ancak Türkiye'nin gerçekleri bu işin sıkıntılı olduğunu gösteriyor. Sıkıntılı dönemden umarım kısa sürede kurtulacağız. 24 Haziran önemli bir dönemeç. Türkiye için önemli bir başlangıç olacak. Eskişehir'den buna ciddi katkı sunacağımızı biliyorum. Devrim Hoca'nın Türkiye ve dünya üzerindeki etkisini de bilmeyen yoktur. Bize bugün yeni bir bakış açısını sergileyecek ve ilk defa Eskişehir'de olacak. Bu açıdan Eskişehirlilerin şanslı olduğunu söylemek istiyorum. İyi seyirler diliyorum. Eskişehir'in gerçekten aydınlık günlerde Türkiye ile birlikte yeni bir yola gireceğine inanıyorum. Hepinize saygılar sunuyorum" şeklinde konuştu.

Sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Sanatçı Devrim Erbil, Küratör ve Sanat Eleştirmeni İbrahim Karaoğlu'nun yanı sıra çok sayıda Eskişehirli sanatsever katıldı. Küratörlüğünü İbrahim Karaoğlu'nun yaptığı "İkili Bakış" Resim Sergisi'nde Devrim Erbil'in birbirinden özel 35 eser sergileniyor. Açılışa özel Devrim Erbil, İbrahim Karaoğlu ve yazar Yalın Alpay "İkili Söyleşi" gerçekleştirdi. Sanal gerçeklik uygulaması da yer alan İkili Bakış Resim Sergisi, sanata başka bir bakış açısı sunuyor.

Devrim Erbil'in "İkili Bakış" Resim Sergisi, 3 Temmuz Salı gününe kadar her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sanatseverlerce izlenebilecek.

Devrim Erbil Sergisi Odunpazarı’nda Açıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.