Kıran-6 operasyonu başladı

Kıran-6 operasyonu başladı
Şırnak, Hakkari ve Van üçgeninde bulunan Faraşin gölgesinde terör örgütü PKK’nın kış üslenmesine karşı Kıran-6 operasyonu başlatıldı. Operasyona 13 tabur, 157 tim, 2 bin 360 JÖH, PÖH ve güvenlik korucusu katılıyor.

Yıllardır PKK'lı teröristlerin kampı olarak bilinen Faraşin bölgesinde PKK'lı teröristlerin kış üslenmesi önlemek amacıyla Kıran-6 operasyonu başlatıldı. Operasyona 13 tabur, 157 tim, 2 bin 360 JÖH, PÖH ve bölgeyi ve arazi yapısını iyi bilen güvenlik korucuları timleri de katılıyor. Operasyonu Şırnak Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu harekat komutanı olarak arazide bizzat sevk ve idare ediyor.

Operasyon ile ilgili konuşan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise, Faraşin yaylasında olduklarını söyledi. Bugün itibariyle İçişleri Bakanlığının talimatı ile Kıran-6 operasyonun başladığını belirten Vali Pehlivan, “Biz de arkadaşlarımızla birlikte operasyonun başladığı noktaya gelip, bu operasyonun komutasında gerçekleştirilen Şırnak Jandarma Bölge Komutanımızdan ve ilgili arkadaşlarımızdan bilgiler aldık. Bu operasyon 3 ili kapsıyor. Şırnak Hakkari ve Van illeri müşterek operasyonu ve operasyona jandarma komando timleri, JÖH, PÖH ve güvenlik korucuları dahil oldu. 2 bin 360 personel görev yapıyor. Arkadaşlarımız gece ve gündüz şartlarında canla başla burada mücadele ediyorlar. Amaç tek bir terörist kalmayıncaya kadar bu mücadeleyi sürdürmek. Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle inlerine girmek suretiyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden teröristler karşı etraflıca m mücadele ortaya koymak. Kıran operasyonların bu 6'ncısı her operasyonda çok olumlu, çok güzel neticeler elde ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.