Kızıltepe’de Çiftçiler Derneği Kuruldu

Kızıltepe’de Çiftçiler Derneği Kuruldu
Türkiye'de hububat ihracatında ilk sıralarda yer alan Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Çiftçiler Derneği kuruldu.

Türkiye'de hububat ihracatında ilk sıralarda yer alan Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Çiftçiler Derneği kuruldu.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde çiftçileri bir çatı altında toplamak amacıyla Çiftçiler Derneği kuruldu. Başkanlığını Mikail Erbeyi'nin yaptığı derneğin açılışı törenle gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Ahmet Odabaş, Zahireciler Dernek Başkanı Mehmet Şerif Öter, Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Faruk Kılıç ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Çiftçiler Derneği Başkanı Mikail Erbeyi, çiftçilerin haklı ve yerinde olan taleplerinin görmezlikten gelinerek bölgede yeni bir mağduriyet oluşturulmak istendiğini iddia etti. Erbeyi, sorunun bir ailenin, bir aşiretin, bir partinin sorunu olmadığını belirterek, "Çiftçilerin sorunu ülkemizin memleketimizin sorudur. Kızıltepe'de yaşayan ve temel geçim kaynağı tarım olan, bu ilçede yaşayan tüm insanların sorunudur. Bu ilçede özel bir şirketin çıkar amaçlı yaratığı kargaşanın tarafları Kızıltepe halkı ve bu ilçede yaşayanlar değildir" dedi.

Tüm çiftçilerin sesi olmak üzere bu yola çıktıklarını söyleyen Erbeyi, "Kızıltepe'de Çiftçiler Derneği tüm çiftçilerimizin yeridir. Tüm çiftçilerimizin derneğe sahip çıkmalarını ve beraber bir çatı altında istişare ederek, örgütleşerek kanunlar içerisinde hakkımızı berber savunacağız. Derneğimizin avukatları ile istişare ederek hakkımızı arayacağız" diye konuştu.

Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise, milletvekili olduğu süreçten bu yana çiftçilerin sesi olmak için sık sık çiftlerin sorunlarını yetkili mercilere ilettiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bölgemiz, özellikle Kızıltepe'nin yüzde 80'ini geçimini, tarımdan karşılayan bir ilçemiz olarak çok büyük sıkıntılar içerisindeydi. Ama bu sıkıntıların neden kaynaklandığını hepimiz çok iyi biliyoruz. GAP sulama kanallarının bölgemize geçmiş olmasıyla beraber hem sulama hem de elektrik sıkıntısının birbirini destekleyecek şekilde sizleri mağdur etmesiydi. Oda başkanlarımız bilir, ben bu işe başladığımda çok büyük samimiyetle başladım ve sizlerden gelen bütün talepleri gün gün bakanlıklara olsun, gereken yerlere olsun iletmeye çalıştım."

Konuşmaların ardından derneğin açılışı yapıldı.

Kızıltepe’de Çiftçiler Derneği Kuruldu

Kızıltepe’de Çiftçiler Derneği Kuruldu

Kızıltepe’de Çiftçiler Derneği Kuruldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.