Kadın Öğrencilerle Güvenlikçiler Arasında Arbede

Kadın Öğrencilerle Güvenlikçiler Arasında Arbede
Anadolu Üniversitesinde, 18 Aralık'ta İzmir'de bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'yü anmak için bir araya gelen kadınlarla...

Anadolu Üniversitesinde, 18 Aralık'ta İzmir'de bıçaklanarak öldürülen üniversite öğrencisi Zülal Tütüncü'yü anmak için bir araya gelen kadınlarla güvenlik görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğrencisi Zülal Tütüncü'nün öldürülmesi, tüm öğrencileri derin üzüntüye boğdu. Bu duruma sessiz kalmayan Anadolu Üniversitesi Üniversiteli Kadın Kolektifi üyeleri, Yunus Emre Kampüsü Yeni Yemekhane önünde toplandı. Burada sloganlar atan öğrenciler, ardından yemekhane içerisine girerek burada da eylemlerini sürdürmek istedi. Buna izin vermeyen Özel Güvenlik Görevlileri ile kadın öğrenciler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Arbede sonunda yemekhane dışına çıkan öğrenciler, burada eylemlerine oturarak devam etti. Burada bir açıklama yapan öğrenciler, kadın cinayetlerine karşı seslerini duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.