Koca Ciğer İle Kanseri Anlatıyorlar

Koca Ciğer İle Kanseri Anlatıyorlar
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla "koca...
Hatay'ın İskenderun ilçesinde Toplum Sağlığı Merkezi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla "koca ciğer" ismini verdikleri dev akciğer maketi ile bir alışveriş merkezinde stant açtı.

Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Volkan Yeter, akciğer kanserinden korunmak için sigara ve tütün ürünlerini bırakmanın önemini ve kanserden kurtulmanın yolunun erken teşhis olduğunu ifade edip alışveriş merkezindeki vatandaşlara kanserde erken teşhisin önemini anlattı.

İskenderun Halk Eğitim Merkezinde erkeklere, erkeklerde HPV enfeksiyonu ve taramanın önemi, kadınlara meme kanseri ve HPV enfeksiyonu konulu seminer düzenleyerek eğitim verdiklerini belirten Dr. Volkan Yeter, 20 yaşından sonra tüm kadınların her ay bir kez kendi kendine meme muayenesi yapması, 40 yaş üstündeki bayanların da iki yılda bir defa mamografi çektirmesi gerektiğini söyledi.

Yeter, Toplum Sağlığı Merkezi'ne bağlı Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde vatandaşların ücretsiz kanser taramaları yaptırabileceklerini ve ücretsiz sigara bırakma ilaçlarını temin edebileceklerini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.