Eyüp Gözgeç: "Şampiyona İçin Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi"

Eyüp Gözgeç: "Şampiyona İçin Hazırlıklar Son Aşamaya Geldi"
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 21 Ekim'de Antalya'da başlayacak Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası için hazırlıkların son aşamaya...

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, 21 Ekim'de Antalya'da başlayacak Avrupa Genç Erkekler Boks Şampiyonası için hazırlıkların son aşamaya geldiğini söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Avrupa boksunun en önemli organizasyonlarından birine Türkiye'nin ev sahipliği yapmasının önemine değinerek, bu tür büyük uluslararası organizasyonlarda Türkiye'nin her zaman en güçlü adayların başında geldiğine dikkati çekti.

"33 ülkeden 200 sporcu ringe çıkacak"

Antalya'da 33 ülkeden 200'e yakın sporcunun Avrupa Şampiyonu olabilmek için ter dökeceğini belirten Başkan Gözgeç, "Bu organizasyon Avrupa genç erkekler boksunda 2017 yılının en büyüklerini belirlemekle kalmayacak ülkelerin 2020 Tokyo hazırlıkları için de en önemli donelerden biri olacak. Çünkü burada ringe çıkacak sporcuların büyük çoğunluğu ülkelerini 2020 Olimpiyatları'nda temsil etmesi muhtemel isimler. Biz de burada alacağımız sonuçlara göre olimpiyat hazırlıklarımıza yeni bir ivme kazandıracağız" diye konuştu.

"Seyirci desteği çok önemli"

Şampiyonanın 46-49, 52, 56, 60, 64, 69, 75, 81, 91 ve +91 olmak üzere 10 sıklette düzenleneceğini ve Türkiye'nin de bu 10 sıklette temsil edileceğini vurgulayan Başkan Gözgeç, "Biz organizasyona ilişkin hazırlıklarımızın büyük çoğunluğunu tamamladık. Kusursuz bir organizasyon olması için tüm ekibimizle yoğun mesai harcadık. Artık iş boksörlerimizde. İnşallah hepsi terinin son damlasına kadar mücadele edecek ve şampiyonluklarla bizleri onurlandıracak. Burada en önemli görevlerden biri de Antalyalı hemşehrilerimize düşüyor. Onların desteği bizler için çok önemli. 10 bin kişilik spor salonunda düzenlenecek ve 28 Ekim'de sona erecek organizasyona tüm Antalyalıları davet ediyoruz. Maçlar ücretsiz olacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.