Koronavirüs damatlara yaradı

Koronavirüs damatlara yaradı
Evlenecek çiftler koronavirüs tedbirleri gereği düğün, nişan ve kına organizasyonları yapamıyor. Çiftler 1 saat ile sınırlı bir nikah töreniyle dünya evine adım atıyorlar. Bu durum evlilik maliyetini azaltırken esnafı zorluyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alarak yaşam akışını değiştiren koronavirüs, düğünlerin yapısını da dönüştürdü. Sosyal mesafe kuralının uygulanmasının zor olduğu düğünlerin gerçekleştirilmesine müsaade edilmiyor. İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğe gönderdiği genelgeyle sokak, köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere yasaklanmıştı.

Evlenecek çiftler bir saat ile sınırlandırılmış sade bir nikah töreni ile dünya evine giriyorlar. Salgın nedeniyle büyük organizasyonların yapılamaması evlenecek çiftleri mali açıdan rahatlatsa da düğün sektörünü zora sokuyor. Düğün alışverişlerinin azalmasıyla evlilik hazırlıkları yapanların en çok tercih ettikleri Mahmutpaşa'da bulunan birçok mağaza boş kaldı. Mahmutpaşa esnafı, siftahsız dükkan kapattığını belirtirken, evlenecek çiftler ise düşük maliyetle dünya evine giriyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.