Koronavirüsü Avrupa'da yayılıyor

Koronavirüsü Avrupa'da yayılıyor
İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıktığı düşünülen korona virüsü Avrupa kıtasında yayılıyor. Son olarak İsviçre’de 70’li yaşlardaki bir kişide koronavirüsü tespit edildi. Koronavirüsü nedeniyle 11 kişinin hayatını kaybettiği İtalya ise Avrupa’da korona virüsünden en fazla etkilenen ülke oldu.

Çin'in Wuhan kentinden dünyanın pek çok ülkesine sıçrayan koronavirüsü Avrupa ülkelerini tehdit ediyor. Pek çok Avrupa ülkesi, İtalya bağlantılı ilk korona virüsü vakalarının görüldüğünü duyurdu. Avusturya, Hırvatistan ve İsviçre ilk korona vakalarının tespit edildiğini ve söz konusu vakaların İtalya'da bulunan kişiler olduğunu açıkladı. İtalya, 300 vaka ve 11 ölü sayısı ile Avrupa'da korona virüsünden en fazla etkilenen ülke oldu. Ancak komşu ülkeler İtalya ile sınırları kapatmanın “orantısız” olacağını savunuyor.

Fransa, Almanya, İtalya ve AB Komisyonu yetkilileri dün korona virüsünü görüşmek üzere bir araya geldiği toplantıda sınırların açık tutulmasına karar verdi. İtalya Sağlık Bakanı Roberto Speranza, “Sınırlara saygısı olmayan virüs hakkında konuştuk” dedi. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn ise komşu ülkelerin durumu yakından takip ettiğini, durumun kötüye gitmesinden endişe duyduklarını söyledi. İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İtalya seferlerini askıya alma planlarının olmadığını söyledi. Hancock, “İtalya, Çin'den tüm uçuşları durdurdu. Ve şu anda Avrupa'da es fazla etkilenen ülke oldu” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.