Ko-mek Hurması, Gönüllere Taht Kurdu

Ko-mek Hurması, Gönüllere Taht Kurdu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal hizmetlerle Ramazan ayında birlik ve beraberliğe anlam katmayı sürdürüyor.

MEK Hurması ile Gölcüklü ailenin iftar sofrasına konuk oldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal hizmetlerle Ramazan ayında birlik ve beraberliğe anlam katmayı sürdürüyor. Bu çerçevede başlatılan KO-MEK Hurması Projesinde, KO-MEK Türk Mutfağı kursiyerlerinin hazırladığı yemekler ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılıyor. Projedeyemek götürülen ihtiyaç sahibi ailenin evine Büyükşehir Belediyesi protokolü konuk olarak ve ailelerle birlikte iftar yapıyor. İftira giden Büyükşehir yetkililerince, yemeğin yanı sıra, sofrada gerekli olan tüm sofra takımı aileye götürerek hediye ediliyor.

Proje kapsamında başlayan iftar programları Gölcük İpekyolu KO-MEK Kurs Merkezi Türk Mutfağı öğrencilerinin hazırladığı yemekler Gölcük'te ikamet eden aileye götürüldü. İftar saatinden kısa bir süre önce hazırlanan yemekler aileye ulaştırıldı. Ardından KO-MEK kursiyerleri yine beraberlerinde götürdükleri yemek takımlarını açarak sofranın kurulmasına yardım etti. İftar sofrası kurulan eve konuk olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram da ailenin mutluluğuna ortak oldu. Genel Sekreter Bayram'a iftar masasında Yaygın Eğitim Şube Müdürlüğü ve İpek Yolu Kurs Merkezi çalışanları eşlik etti.

Ezanın okunmasıyla birlikte, projeye de adını veren hurmayla oruçların açılması sonrasında ev sahibi aile, Genel Sekreter Bayram'a ve KO-MEK Hurması Projesi'ne teşekkür etti. Genel Sekreter Bayram ise, "Bizi biz yapan çok önemli özelliklerimiz var. Yardımlaşma, birbirimizin sorunlarına eğilme, derde derman olma bize ait hasletler. Özellikle Ramazan ayı gibi son derece önemli bir ayda da bunların anlamı daha fazla ortaya çıkıyor. Sizler de bugün bizi evinize konuk ettiniz ve hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadık. Sizlere bu vesile ile Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu'nun selamlarını getirdim. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.

Genel Sekreter ailenin genç üyesi ile de bir süre sohbet ettikten sonra iftara konuk olduğu evden ayrıldı. Proje, Ramazan ayı boyunca belirlenmiş olan ailelerinin evlerine ziyaretle devam edecek.

Ko-mek Hurması, Gönüllere Taht Kurdu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.