Kozinoğlu ve Başbuğ FETÖ mektubunda

Kozinoğlu ve Başbuğ FETÖ mektubunda
İlker Başbuğ’un göreve gelmesini FETÖ elebaşına uçuran Enver Altaylı, her fırsatta Pensilvanya’ya mektup yazmış. Altaylı, darbeden iki gün önce birçok yabancı isimle görüşmüş. MİT’in gizli işlerini örgüte aktarmayı da ihmal etmemiş!..

FETÖ'den tutuklanan ve Alman vatandaşı olan eski MİT'çi Enver Altaylı'nın bilgisayarından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar çıktı. Ağustos 2017'de tutuklanan FETÖ'cü Enver Altaylı, damadı Metin Can Yılmaz ile beraber darbe girişiminin ardından yine FETÖ'den ihraç edilen eski MİT mensubu Mehmet Barıner'i yurt dışına kaçırmaya çalışmıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Enver Altaylı, Metin Can Yılmaz ve Mehmet Barıner ile yurtdışına kaçış planına yardımcı olduğu iddiasıyla Seda C. isimli bir kadın hakkında iddianame hazırladı. İddianamede Altaylı'ya ‘casusluk ve örgüt yöneticiliği' suçundan 35 yıla, Yılmaz ve Barıner'e ‘örgüt üyeliği ve casusluk' suçundan 30 yıla, Seda C.'ye ise ‘örgüte yardım' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İddianamede, Altaylı'nın cep telefonu ve banka kayıtlarından çok sayıda FETÖ mensubu ile irtibatlı olduğu belirlendi. Altaylı'ya ait üç Türk, iki Alman ve bir de ABD'ye ait hattın HTS kayıtları da incelendi. Buna göre, Altaylı'nın Deniz Baykal ile MHP'ye kaset kumpasları ve gazeteci Haydar Meriç'in öldürülmesinde adı geçen FETÖ'nün havacılık şirketi Tarkim'in sahibi olan firari İbrahim Faruk Bayındır ile örgütün kapatılan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkanı Erkam Tufan Aytav ile Genel Sekreteri Salih Yaylacı'yla görüşmelerinin olduğu tespit edildi. Altaylı'nın 15 Temmuz darbe girişiminden iki gün önce FETÖ'nün ABD'deki Uzakdoğu İmamı Hüseyin Kara ve birçok farklı yabancı ülkelerle görüşme kaydının bulunduğu da kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.