Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi

Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi
Şehitkamil Belediyesi Seyrantepe Aile Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü.

Şehitkamil Belediyesi Seyrantepe Aile Merkezi bünyesinde kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu yoğun ilgi gördü. Kursa katılan kadınlar, öğrendikleri bilgiler ışığında yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlayabilecek.

Kadınların iş hayatına dahil olması adına birçok alanda meslek edindirme kursları açarak eğitimler veren Şehitkamil Belediyesi, bu yıl da çok sayıda kadının hayatını değiştirecek. Şehitkamil Belediyesi Seyrantepe Aile Merkezi'nde açılan mefruşat kursuna kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Açılan kurs, 8 ay sürecek ve kadınlar 312 saat eğitim görecek. Bohça, seccade, hurç, mutfak takımı, oda takımı, pike takımı, yatak takımı gibi ürünler yapmayı öğrenecek kadınlar, istemeleri durumunda ürünlerini satarak aile bütçelerine katkı sağlayacak. Kadınalar, ürünlerini Şehitkamil Belediyesi tarafından Mayıs ayında açılacak sergide sergileme imkanı da bulacak.

"Faydalı olmaya gayret gösteriyoruz"

Kursa ilişkin açıklamada bulunan Şehitkamil Belediyesi Seyrantepe Aile Merkezi Mefruşat Öğretmeni Ayşen Zekiye Dürgeci, "Geçen yıldan devam eden kursumuza, aramıza yeni katılan kursiyerlerimiz var. Geçen yıl çok başarılı bir sene yaşadık. Burada dikiş, çeyiz, nakış konusunu bir arada gösteriyoruz. Çeyiz ürünleri hazırlama konusunda modül açıyoruz. Kursumuz 8 ay sürecek. Belediye Başkanımızın sağladığı imkanlarla elimizden geldiğince kadınlarımıza faydalı olmaya gayret gösteriyoruz. Kursiyerlerimiz, aldıkları eğitimler sonucu ürettikleri ürünlerle önce kendi ihtiyaçlarını karşılarken, bir süre sonra da aile bütçelerine katkıda bulunabiliyor. Geçen yıl kursiyerlerimiz önemli paralar kazandı ve aile bütçelerine önemli katkılar sundu. Bu sene de başarılı bir performans göstereceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

"Aile bütçemize katkı da sağlama imkanına sahibiz"

Boşa geçirdiği zamanını açılan kurs sayesinde en iyi şekilde değerlendirdiğini dile getiren kursiyer Tuba Kalkan, "2 sene önce Malatya'dan Gaziantep'e taşınmıştım. Kursa; hobi olarak, güzel zaman geçirmek, sosyalleşmek, yeni arkadaşlıklar edinmek için başladım. Kursa çok alıştım. Zamanla çok güzel şeyler yapmaya başladık. Boşa geçirdiğim zamanı güzel bir şekilde değerlendirmeye başladım. Geçen sene yaptığımız ürünleri sergiledik. Yaptığımız ürünleri paraya dönüştürerek aile bütçemize katkı da sağlama imkanına sahibiz. Yaptığımız eserlerden arkadaşlarımıza hediye de ediyoruz" şeklinde konuştu.

Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi

Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi

Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi

Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi

Şehitkamil’de Mefruşat Kursuna Yoğun İlgi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.