Kulübü Dopingli Abeba Aregawi Yolları Ayırdı

Kulübü Dopingli Abeba Aregawi Yolları Ayırdı
İsveçli Atletizm Kulübü, doping kullandığı anlaşılan Dünya Şampiyonu atlet Abeba Aregawi ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Hammarby Atletizm Takımı, adı doping skandalına karışan Dünya Şampiyonu atleti Abeba Aregawi ile yollarını ayırdı.

Hammrby Kulübü Başkanı Ingvar Aström, İsveç Devlet Televizyonu'na yaptığı açıklamada, doping testler pozitif çıkan İsveçli bayan atletleri Abeba Aregawi ile ilgili, "Bizim kulübümüzde bir sporcunun dopingli çıkması bizi derinden üzmüştür. Bu kulübümüz için sıfır toleranstır. Bu akşam yaptığımız yönetim kurulu toplantısında aldığımız bir kararla bu sporcu ile bütün ilişiğimizi kesiyoruz. Bu olay atletizm şubemiz için çok ağır bir gün" dedi.

Ünlü yıldızın menajeri Valentijn Trouw ise, "Aregawi nasıl dopingli olduğunu bilmiyor. Sporcumun kariyeri bir günde yok oldu. Onun yardıma ve desteğe ihtiyacı var.Biz ona yardım etmek için her şeyi yapacağız. Şimdi dikkatle önümüzdeki hafta B numunesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yıldız atletin kadınlar 1500 metrede iki dünya şampiyonluğu bulunuyordu. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Etiyopya asıllı 25 yaşındaki atlete yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle soruşturma sonuna kadar müsabakalara katılma yasağı getirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.