Kungfucu Katil Zanlısının 3. Cinayeti Ortaya Çıktı

Kungfucu Katil Zanlısının 3. Cinayeti Ortaya Çıktı
Kayseri'de 5 yıl arayla ikinci cinayetini işleyen ve polis ekiplerince yakalandıktan sonra tutuklanan kungfu sporcusu Orhan Gökçek'in 2007 yılında kız kardeşi...

Kayseri'de 5 yıl arayla ikinci cinayetini işleyen ve polis ekiplerince yakalandıktan sonra tutuklanan kungfu sporcusu Orhan Gökçek'in 2007 yılında kız kardeşi hakkında laf çıkaran bir kişiyi aynı yöntemle öldürdüğü belirlendi.

Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 9 Ocak 2019 tarihinde Uğurevler Mahallesi 251. Sokak'ta meydana gelen olayda Ufuk Akhan'ın katil zanlısı olarak Orhan Gökçek'i yakalayarak gözaltına alındı.

Cinayetle ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde oluşturulan özel ekip çalışma yaptı. Yapılan çalışmalarda Ufuk Akhan'ın öldürülme şekli üzerinde duran dedektifler, 2014 yılında Uğurevler Mahallesi 251. Sokak'ta öldürülen Hüseyin Ekemen'in olayı ile karşılaştırdı. Hüseyin Ekemen'in cinayetini 5 yıl boyunca çözmeye çalışan dedektifler 4 bin 500 kişi ile görüştü ve olay yerinden beyaz bir aracın kaçtığını tespit etti.

Soruşturmayı derinleştiren Cinayet Büro Dedektifleri, 9 Ocak 2019 tarihinde U.A.'yı bıçaklayarak öldüren katil zanlısı O.G.'nin babası T.G.'ye ait olan beyaz bir aracı kullandığını da tespit ederek zanlıyı sorguladı.

Basit yaralama, hırsızlık ve tehdit suçlarından kaydının olduğu, ailesi ve çevresi ile sürekli kavgalı olduğu, üzerinde sürekli bıçak taşıdığı, kungfu sporcusu olduğu, ayrıca şüphelinin bipolar davranış bozukluğu tedavisi gördüğü belirlenen zanlı O.G. sorgusunda, maktül Hüseyin Ekemen'i tanımadığı, adını basından duyduğunu, olay gecesi sokakta otururken karşılaştığını, sarhoş olan şahsın kendisine bıçak çekerek telefonunu istediğini bu esnada üzerinde taşıdığı pusat diye tabir edilen bıçağı ile Hüseyin Ekemen'i öldürdüğünü ve olay yerinden ayrıldığını itiraf etti.

Gözaltına alınan zanlı O.G., hakkındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli Orhan Göçek'in çok daha eski tarihlerde benzer yöntemle meydana gelmiş ve faili meçhul kalmış kasten öldürme olayları da gerçekleştirmiş olabileceği üzerinde duran Cinayet Büro dedektifleri yürüttükleri çalışmalarda 16.02.2007 Talas ilçesi Yenidoğan Mahallesi Oğulcuklu iki sokak içerisinde Şahin Metiner isimli şahsı başından, boğazından ve sırtından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi.

Cumhuriyet savcısı koordinesinde Orhan Gökçek, yapılan sorgusunda Şahin Metiner'i de "Kız kardeşi hakkında laf çıkardığı" için bıçakla öldürdüğünü itiraf etti. Cumhuriyet Savcısı refakatinde Orhan Gökçek'e yer gösterme işlemi yapıldı ve verdiği ifadelerle olayın birebir örtüştüğü belirlendi.

Şüpheli Orhan Göçek'in toplamda 3 cinayet olayını benzer yöntemlerle gerçekleştirdiği belirlenirken soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular'ın göreve gelmesiyle birlikte Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde 2014 yılında kurulan özel dedektiflerden oluşan ekiplerin çalışması sonrasında bir çok faili meçhul cinayeti aydınlattı ve polis sorumluluk bölgesinde faili meçhul cinayet kalmadı.

Kungfucu Katil Zanlısının 3. Cinayeti Ortaya Çıktı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.