Kütahya’da Meslek Edinme Ve Mesleki Becerileri Geliştirme Programı

Kütahya’da Meslek Edinme Ve Mesleki Becerileri Geliştirme Programı
Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, 1 yılda bin 775 kişinin meslek edinme ve mesleki becerilerini geliştirme programlarına...
Çalışma ve İş Kurumu (İŞ-KUR) İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, 1 yılda bin 775 kişinin meslek edinme ve mesleki becerilerini geliştirme programlarına katıldığını dile getirdi.

Programın işsizliğin azaltılması yönünde önemli bir model olduğunu belirten Eren, "Ülkemizde özellikle genç işsizliğin azaltılmasında 2010 yılından itibaren uygulanan işbaşı eğitim programı çok yönlü pozitif yetkileri ile işgücü piyasasında yaygın olarak uygulanmaktadır. Katılımcılar; işyeri imalat sektöründe ise üretime katılarak, işyeri hizmet sektöründe ise hizmet sunarak diğer bir deyişle çalışarak işi, mesleği, işletme kültürünü öğrenmektedir. Kütahya ilimizde 2015 yılında bin 775 işsiz programa katılarak meslek edinme veya mesleki becerilerini geliştirme fırsatı yakalamışlardır. İşbaşı eğitim programlarında yapılan son değişiklikler ile uygulama süresi 12 aya çıkarılmıştır. Program sonucunda meslek edinen katılımcıların işyerinde işe alınması halinde tekrar işbaşı eğitim programından faydalanma imkanı bulunmaktadır.

İşsizliğin azaltılmasında başarılı bir modeldir" diye konuştu. (EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.