Aydemir: ‘Değerlerimize Sahip Çıkan Gençliğe Minnettarız’

Aydemir: ‘Değerlerimize Sahip Çıkan Gençliğe Minnettarız’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Üstadın ifadesiyle, kökü ezelde ve dalı ebedde, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip"...

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "Üstadın ifadesiyle, kökü ezelde ve dalı ebedde, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip" bir gençliğimiz var. Onlarla gurur duyuyoruz" dedi.

AYDEMİR GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU

Gençlik ve Spor Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabında görüşlerini paylaşan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Davayla birlikte kaydedilen Gençlik anlayışını dile getirdi, ecdat ruhuna sahip çıkan gençlik vizyonunu tarif etti.

AYDEMİR'DEN AKİFÇE SELAMLAMA

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasına selamlama ile başlayan Milletvekili Aydemir, "Çanakkale'den 15 Temmuz'a tarihin emsalsiz destanları ve vatanın birliği, bütünlüğü adına mücadelesini veren gençlerimizi, Akifçe, "Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz. / Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz yürürüz." imanını seslendiren, düsturunu yaşatan ve ihanet odaklarını çökerten gençlerimizi saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum." dedi.

AYDEMİR AK GENÇLİK VİZYONUNU DİLE GETİRDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2002'den bu yana hayata geçirdiği proje ve yatırımlarda Milli irade moral değerlerini ifade edecek bir gençliği amaçladığına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın hizmette odak, orijin noktası gençlik. O hâlde 2002'den bugüne nasıl bir gençliği özlediğimiz, istediğimiz ortadadır ama bunu kayda geçmek lazım, burada da not düşmek lazım. AK Parti'nin gençliğe yaptığı yatırımlarda, onlara gösterdiği özel dikkat ve hassasiyetten beklentisi nedir, sual, açılması gereken sual da budur, açıyoruz ve tarif ediyoruz, bu saadette bir tarif geliştiriyoruz. " diye konuştu.

ÜSTAT'DAN ARİF NİHAT ASYA'YA GENÇLİK..

Hedeflenen Gençlik vizyonunu tarif eden Milletvekili İbrahim Aydemir, " Üstadın ifadesiyle, kökü ezelde ve dalı ebedde, vecdine, diyalektiğine, estetiğine, irfanına, idrakine sahip bir gençlik.

Ak önderimiz, liderimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın tarifiyle "Biz kalbiselim sahibi bir gençlik

istiyoruz yani imanına, inancına, maneviyatına sahip bir gençlik istiyoruz. Biz zevkiselim sahibi bir gençlik istiyoruz yani sanatıyla, kültürüyle, estetiğiyle zirvede bir gençlik istiyoruz. Gençler, biz aklıselim sahibi bir gençlik istiyoruz yani ilimde, fende, teknikte tefekkürle en ileride bir gençlik."

Bayrak Şairimiz Arif Nihat Asya'nın ifadesiyle: "Alparslanların, Fatihlerin, Yavuzların, Abdülhamidlerin, Yunus Emrelerin, Mevlânâların, Hacı Bektaşların, Sütçü İmamların, Dilşad Sultanların, Nene Hatunların, Gevher Nesibelerin torunları olduğunu unutmayan, onların aziz miraslarına sahip çıkan

bir gençlik." Ak davanın, ak hareketin ve AK Parti'nin önderince 2002'den bu güne çizilen gençlik ufku budur. " vurgusunu yaptı.

BAKAN BAK'IN VURGUSU

Bakanlık Bütçesinin yorumlanmasında Bakan Osman Aşkın Bak'ın kaydına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Milletvekili Aydemir, "Gençlik ve Spor Bakanlığına önceki arkadaşlarımız gibi ak bir heyecan, neşve ve coşku kazandıran Sayın Bakanımızın güzel, hoş bir tespiti var. Tarif sadedinde söylüyor, hedef de koyuyor bunu, hedefi tarif ederken söylüyor. Diyor ki: "Şampiyon ve güçlü bir Türkiye istiyoruz." Yürekten destekliyor ve paylaşıyoruz bu doğruyu. " dedi.

AYDEMİR GENÇLİK VE SPOR ALANINDAKİ DEĞİŞİME DİKKAT ÇEKTİ

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2002 öncesiyle asla kıyas edilemeyecek bir zirve anlayışa sahip olduğunun altını çizen Milletvekili Aydemir, "Şehirler ve Kültürler Projesi, gençlik merkezleri oluşumu, gençlerin tarihle buluşmasına yönelik organizasyonlar, gençlik merkezleri öğrenci yurtları, gençlik kamplarıyla, tüm spor dallarında çağdaş örgü, tesis ve bilgiyle mücehhez altmışı aşkın federasyonlarıyla varlığını gençliğin geleceğine vakfetmiş bir Bakanlığımız var. Eskisi gibi "Gençlik ve Spor Bakanlığı" denildiğinde yalnızca futbol akla gelmiyor artık, yeni bir sinerji ve çağdaş bir yapılanma var ve en mühimi, gençliğe yönelik felsefesi, projesi ve planları olan bir Bakanlık var. Ata sporlarının hemen bütün alanlarında faaliyet veren, ciritten güreşe yeniden yapılanmalara giderek Ahmet Ayıklar, Mahmut Atalaylar, Ali Rıza Alanlar, Reşit Karabacaklar yetiştirmeyi amaçlayan bir Bakanlığımız var. Gençlerimizi ilimde, fende, sanatta ve sporda yetiştirmek ve desteklemek amacıyla ülkede bir ilkin eseri olarak kurulmuş gençlik merkezlerine sahip bir Bakanlığımız var. İlçe ilçe, il il devasa spor tesisleri kuran ve ülkemizi uluslararası her sportif organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır kılan bir Bakanlığımız var. Dahası "olimpiyat" denildiğinde akla yaz olimpiyatlarının geldiği dönemlerin anlayışını yıkan, sportif vitrinimize "kış oyun ve olimpiyatları" kavramını taşıyan ve bu süreçte Erzurum'da olduğu gibi milyon dolarlık tesisleri gençlerin hizmetine veren bir Bakanlığımız var. " kaydını düştü.

AYDEMİR'DEN ERZURUM HATIRLATMASI

Konuşmasında, Gençlik ve Spor Bakanlığı kapsamında gerçekleştirilen tarihi yatırımlara değinen Milletvekili Aydemir, bunun en seçkin örneğini oluşturan yatırımlardan birinin Erzurum'un Kış Turizm ve Sporlarında dünyanın ilk 14 şehri arasına girmesi ve yine dünyanın odaklandığı UNİVERSİADE 2011'in Erzurum'da yapılması olduğunu söyledi.

AYDEMİR: ERZURUM'U KIŞ SPORLARI MERKEZİ HÂLİNE GETİRENLERE MİNNETTARIZ

Gençlik ve Spor alanında kaydedilen tarihi atılımların AK Önder Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eseri olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, "Elbette bu değişim ve dönüşümün ufkunda ak anlayışın mimarı Cumhurbaşkanımız var. Burada minnet ve şükranla kaydedeyim ki Universiade 2011'le Türkiye kış oyun ve olimpiyatları literatürüne onun bu seçkin öngörüsüyle aday oldu. Erzurum'da atlamadan kayağa, sürat pateninden curlinge kadar kış oyunlarının gerçekleştirilmesine yönelik milyon dolarlık tesisler kuruldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Erzurum'da 80'i aşkın diplomatın katıldığı Büyükelçiler Zirvesi düzenlenerek hem diplomaside bir ilk yaşatıldı ve hem de bölgemizin tanıtımı yapılarak özellikle kış sporları alanındaki potansiyel, kaynak ve imkânları dünyaya açıldı. Bunlar Türkiye adına bir ilktir. Cumhurbaşkanımızın şahsında Doğu Anadolu Bölgesi ve özelde Erzurum'u kış sporları merkezi hâline getirenlere minnettarız. " ifadesini kullandı.

ERZURUM VE 2026 ADAYLIĞI

Konuşmasında Erzurum'un 2026 Kış olimpiyatlarına adaylığını da dile getiren Milletvekili Aydemir, " Erzurum'a dönük projeksiyon açılımı devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Erzurum'u teşrifinde "Erzurum'a kış olimpiyatları yakışır değil mi?" sualini açtı, ardından da "2011 yılında düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarında ilk etabı yaptık. Şimdi de 2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz." kaydını düştü. Dünya'nın en uzun tabii pistlerine sahip, kış sporlarının hemen tamamının yapılabileceği çağdaş tesisleri barındıran, 2011'de Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına ev sahipliği yaparak uluslararası düzeydeki organizasyonlarda takdirlik başarı kazanan Erzurum, 2026 Kış Olimpiyatlarına da aday. Bakanımız da çok müzahir, çok ilgili, her sürecini takip ediyor. Buradan kendisine teşekkür ediyorum. "dedi.

Aydemir: ‘Değerlerimize Sahip Çıkan Gençliğe Minnettarız’

Aydemir: ‘Değerlerimize Sahip Çıkan Gençliğe Minnettarız’

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.