Öğrencilerden Atık Pil Projesi

Öğrencilerden Atık Pil Projesi
Kavak Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "Atarsan Pil Geleceği Sil(me)" projesi Kavak'ta farkındalık oluşturmaya...

Kavak Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen "Atarsan Pil Geleceği Sil(me)" projesi Kavak'ta farkındalık oluşturmaya başladı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'nu ziyaret edip proje hakkında sunum yapan Yaşar Doğu İlkokulu öğrencileri projenin amacının pillerin doğaya verdiği zararı herkese duyurabilmek olduğunu vurguladılar. Başkan Sarıcaoğlu tarafından büyük beğeni ile karşılanan projeye, Kavak Belediyesi olarak farkındalık oluşturmak adına destek sözü verdi.

Başkan Sarıcaoğlu'na sunum yapan öğrenciler, "Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine çeviren cihazlara pil denir. Çeşitli boy ve özellikte piller vardır. Kullanım ömrünü tamamlamış ve kullanılmayacak hale gelmiş olan pillere atık pil denir. Atık piller, 600 bin ton suyu zehirleyebilir. 4 metreküp toprağı zehirler, 20 bin ton besini zehirler, 10 milyon litre suyu zehirler, 2 ton balık türünü zehirler, kansere, böbrek ve karaciğer hastalıklarına, sakat doğumlara neden olur. Yaşanabilir bir çevre için atık pillerimizi atık pil kutularına atalım" açıklamalarında bulundular.

Duyarlılıkları için öğrenci ve öğretmenleri tebrik eden Başkan Sarıcaoğlu, "Atık pillerin doğaya verdiği zararı öğrencilerimiz hazırlamış oldukları bu sunumda çok iyi bir şekilde ifade ettiler. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi oluşturdukları farkındalık için kutluyorum. Belediye olarak bizler de üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Doğayı korumak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakabilmek için hepimizin ortak bir adım atması gerek" diye konuştu.

Öğrencilerden Atık Pil Projesi

Öğrencilerden Atık Pil Projesi

Öğrencilerden Atık Pil Projesi

Öğrencilerden Atık Pil Projesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.