Lise öğrencisi yaptı! Artık cinayetler daha kolay aydınlanacak

Lise öğrencisi yaptı! Artık cinayetler daha kolay aydınlanacak
Rize’de lise öğrencisi gencin 150 TL’ye mal ettiği, Olay Yeri İncelemede Zaman Tayin Aracı (OYİZTA) ile önce ölüm saati daha çabuk belirlenecek ve buna bağlı olarak suçlunun kaçabileceği mesafe de hesaplanacak.

Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencisi 17 yaşındaki Berkant Alperen geliştirdiği cihaz ile olay yeri incelemesinde polislerin hızlı ve hassas ölçüm yapmalarına olanak sağlamayı hedefliyor. 

Bütün parçaları kendi üretti 

Lise 4'üncü sınıf öğrencisi Berkant Alperen'in her parçasını kendi elleriyle ürettiği cihaz ile olay yerine gelen polis memuru ceset üzerinde yapacağı ölçümler sayesinde önce ölüm zamanını tespit edecek, sonra kaçan suçlunun geçen sürede ne kadar bir mesafe kat ettiği bulunarak aramalar bu alan üzerinde yapılabilecek.
Cihazı için patent başvurusuna hazırlanan Alperen'nin projesi Erzurum'da gerçekleşecek TÜBİTAK'ın lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında da boy gösterecek. Alperen, “2 yıl önce öğretmenimle ısı yalıtımı üzerine konuşurken başlayan projemin bu aşamaya gelmesi benim için bir gurur kaynağı “dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.