"lucescu, Beşiktaş'ta Başarılı Olabilir Mi? Belki..."

"lucescu, Beşiktaş'ta Başarılı Olabilir Mi? Belki..."
Teknik direktör Şenol Güneş'in Milli Takım'la anlaşmasının ardından Beşiktaş'ta gözler yeni sezonda gelecek teknik adama çevrilmiş durumda.A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun son dönemde adının Beşiktaş'la geçmesi üzerine beIN SPORTS yorumcusu.
Teknik direktör Şenol Güneş'in Milli Takım'la anlaşmasının ardından Beşiktaş'ta gözler yeni sezonda gelecek teknik adama çevrilmiş durumda.

A Milli Futbol Takımı'nın eski teknik direktörü Mircea Lucescu'nun son dönemde adının Beşiktaş'la geçmesi üzerine beIN SPORTS yorumcusu Mehmet Demirkol, beIN MANŞET programında Rumen teknik adamı değerlendirdi.

"LUCESCU BAŞARILI OLDU AMA 15 YIL ÖNCE"

Lucescu'nun Türkiye'deki başarılarından bahseden Mehmet Demirkol, "Lucescu, Türkiye'de başarılı olmuş bir teknik direktör. Ancak bu başarısı 15 yıl önceydi. Türkiye'deki başarıları 2003-2004'te bitti. Ondan sonra gitti Shakhtar'da da başarılı oldu ama Milli Takım dönemi için başarılı diyemem. Papazlardan kurtardı Milli Takım'ı deniyor. Burak'tan bahsediliyorsa eğer Burak Yılmaz şu anda Milli Takım'da. Lucescu zamanında iyi bir hocaydı, Milli Takım'a geldi. Yabancı sınırlaması falan dedi. Bir tek ona yaradı. Hedefe ulaşabildi mi? Ulaşamadı." ifadelerini kullandı.

Lucescu'nun Beşiktaş'ta göreve gelmesi halinde başarılı olup olmayacağını değerlendiren Mehmet Demirkol, "Lucescu, Beşiktaş'ta başarılı olabilir mi? Olabilir belki. Bir de şey var tabii ki 'Kendi öz evlatları.' Kim onlar? Mesela Okan Buruk Hoca da öz evlat sayılıyor mu? Samet Hoca, Rıza Hoca, Sergen Hoca mı? O kadar birbirine benzemeyen isimler ki onlar. Tayfur Hoca mı, Mehmet Hoca mı? Birbiriyle alakası olmayan birçok isim." dedi.

"BİZDE BİR EKOL YOK"

Türkiye'de bir teknik direktör ekolünün olmadığını söyleyen Demirkol, "Yabancı hoca lazım, yerli hoca lazım, yabancı hakem lazım, yerli hakem lazım diyoruz sürekli. Bizde ekol yok. Bir ekolümüz olmadığı için de herkes birbirinden farklı. Ersun Hoca, Aykut Hoca, Fatih Hoca, Şenol Hoca bu saydığım 4 ismin ortak bir özelliğini söyleyin bana. Hiçbir ortaklığı yok." diye konuştu.

"DEMİRÖREN FEDERASYONU KOLAYA KAÇTI"

Yıldırım Demirören yönetimindeki Türkiye Futbol Federasyonu'nun Lucescu tercihinde başarısız olduğunu belirten Mehmet Demirkol, "Ben Yıldırım Demirören federasyonunun Lucescu tercihiyle kolaya kaçtığını düşünüyorum. Bir işe de yaramadı. Sonunda da değişmek zorunda kaldı." değerlendirmesinde bulundu.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.