Macaristan'da Protestolar Devam Ediyor

Macaristan'da Protestolar Devam Ediyor
Hükümet Karşıtı Gösteri

Ülke genelinde 48 eğitim ve öğretmen sendikasının katıldığı gösterilere yaklaşık 10 bin eğitimci katıldı. Sağanak yağmura rağmen Macaristan Parlamentosu önünde toplanan 10 bin gösterici, “Başbakan Orban git”, “Kabul etmiyoruz, kabul etmiyoruz”, “Mafya hükümet”, “Vatan hainleri” ve hükümeti oluşturan Fidesz partisi için ise “Rezil Fidesz” sloganları attı.

2007 yılından bu yana Macaristan’da eğitimcilere maaş zammı yapılmamasını ve eğitimde Fidesz hükümetinin yaptığı değişiklikleri protesto etmek amacıyla yapılan gösteride konuşan Macaristan’ın en büyük eğitim sendikası Pedegogok Szakszervezete başkanı Gallo İstvanne on bin kişiye yaptığı konuşmada, 2007 yılından bu yana ülkede yaşanan enflasyonları göze almayarak eğitimcilerin maaşlarına hiç zam yapmayan hükümeti kınadıklarını söyledi.

İstvanne, amaçlarına ulaşıncaya kadar gösterilerin aralıksız devam edeceğini kaydetti.
Macaristan’ın tanınmış politikacılarından, 20 yıl boyunca milletvekilliği yapmış olan İmre Mecs de gösteriye katılarak eğitimcilere destek verdi. Mecs, Fidesz hükümetinin eğitimcileri ciddiye almadığını, ancak bugün yaklaşık 10 bin eğitimcinin sağanak yağmura rağmen parlamento önünde hükümeti istifaya davet eden gösteri yapmasının hükümete atılmış büyük bir tokat olduğunu söyledi. Mecs, “Gelecek gençlerde. Gençlerin iyi yetişebilmesi için eğitimcilerin iyi hayat şartlarında yaşaması gerekir. Bu şartları da hükümetin vereceği kararlar sağlar” diye konuştu.

On bin eğitimciye seslenen Gallo İstvanne ise hükümete 25 başlıkta bir tasarı sunduklarını, şartlarının kabul görene kadar gösterilere devam edeceklerini, sadece maaş zammı için değil, son 4-5 sene içinde eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin de kaldırılmasını istediklerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.