Macron kurnazlık peşinde!

Macron kurnazlık peşinde!
Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Fransız DEAŞ’lıları almamak için ‘Türkiye üzerinden gelebilirler’ açıklamasının uluslararası hukukta yeri bulunmuyor.

Avrupalı liderler Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için sıraya girerken Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sürpriz bir açıklama yaptı. Suriye'deki yabancı terörist mahkûmları ve ailelerini almamak isteyen Macron, “Bunlar Avrupa'ya gelmek istiyorsa Türkiye'ye gidecekler ve Türkiye'den Fransa'ya gelecekler. Başka yollarla Fransa'ya gelemezler” dedi. Macron'un sözlerini değerlendiren Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, bunun uluslararası hukukta yeri olmadığına dikkat çekti.

ÜLKELERİNE GÖNDERİLECEK
Gazetemize konuşan Tatlı, Türkiye'nin sadece Suriye'nin kuzeyinde kurulacak güvenli bölge sınırlarında kalan alanlardaki yabancı terörist mahkûmlar ve ailelerinden sorumlu olacağını belirtti. Suçluların iadesiyle ilgili uluslararası sözleşmenin olduğunu dikkat çeken Tatlı, “Bununla alakalı devletlerin suçluların iadesi konusunda ikili anlaşmaları da var. Eğer İkili anlaşması yoksa o ülkeler kabul etmeyebilirler. Ancak iki ülke Dışişleri Bakanlıkları ve Adalet Bakanlıkları arasında görüşmeler yapılarak suçluların iadesi sağlanabilir” diye konuştu. Fransız DEAŞ'lıların ve ailelerinin Fransa'ya gönderileceğini belirten Tatlı, “Sonuçta bu insanlar bir suç işlemişse bu suçun yargılanması gerekiyor. Bu kişi bulunduğu yerde, bulunduğu ülkede veya vatandaşı olduğu ülkede yargılanabilir. Ama bu tamamen uluslararası hukuk çerçevesinde, suçlunun bulunduğu ülke ile geri gönderileceği ülke arasındaki anlaşmaya bağlı olarak gerçekleştirilebilir” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.