Magider’in Engellilerle İlgili Hazırladığı Projeye Olumlu Yanıt

Magider’in Engellilerle İlgili Hazırladığı Projeye Olumlu Yanıt
Geçtiğimiz ay Sabancı Vakfı'nın açmış olduğu proje çağrısına yazmış oldukları engellilerle ilgili projeyle katılan Manisa Girişimciler Derneği...

Geçtiğimiz ay Sabancı Vakfı'nın açmış olduğu proje çağrısına yazmış oldukları engellilerle ilgili projeyle katılan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER)'nin projesi yüzlerce proje arasından sıyrılarak ön elemeden geçti.

Konu ile ilgili açıklama yapan MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ayberk Aloğlu, "Vakfın geçen ay içerisinde açmış olduğu proje yarışmasına yönetim kurulu ve proje danışmanlarımızın yardımıyla, Manisa Altı Nokta Körler Derneği'nin desteği ile engelliler için bir proje göndermiştik. Bugün itibariyle olumlu bir cevap almış bulunmaktayız. Son elemeden sonra inşallah Manisa'ya engellilerin iş hayatında kullanabileceği, eğitim alabileceği, destek için kullanacağı ve her kuruşunu engelli vatandaşlarımız için harcayacağımız 181 bin TL alacağız" dedi.

Ön elemeyi geçen projenin yanı sıra Manisa'daki engelli vatandaşların her türlü girişimcilikte kullanabileceği girişimcilik belgelerini 28 Şubat'ta açacakları kursla beraber pekiştireceklerini anlatan Aloğlu şunları söyledi: "Engelli vatandaşlarımızı iş hayatına sokabilmek için her türlü fırsatı değerlendireceğiz. Bununla beraber geçtiğimiz eylül ayında yine Manisa Büyükşehir Belediyesi ile beraber yazmış olduğumuz bir Ipard (Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı) projesinden de cevap bekliyoruz. Bu projede 500 bin avroluk bütçe onaylandığı takdirde tüm sivil toplum kuruluşlarını geliştirmek, desteklemek ve güçlendirmek için harcanacaktır. Son iki sene içerisinde 68 tane proje ve faaliyeti başarıyla gerçekleştirmiş olan bu derneği İki büyük projeyle daha taçlandırmak istiyoruz. 28 Şubat'ta engelli vatandaşlarımız için açacağımız girişimcilik kursunun yanında 24 Şubat'ta da bir girişimcilik kursu daha açılacak. MAGİDER olarak gerek projelerle, gerek faaliyetlerle, gerek yerli gerekse yabancı hibe destek programlarıyla Manisa'nın hem sanayisine hem ticaretine hem istihdamına katlayarak destek sağlamaya devam edeceğiz."

Magider’in Engellilerle İlgili Hazırladığı Projeye Olumlu Yanıt

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.