Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Vize Krizi Açıklaması

Myp Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz’dan Vize Krizi Açıklaması
ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizine ilişkin açıklama yapan Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Durumun ne Amerika ya ne de...

ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizine ilişkin açıklama yapan Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Durumun ne Amerika ya ne de Türkiye'ye bir yararı vardır. Derhal ve behemehal vize problemi iki ülke arasında sonlandırılmalıdır" dedi.

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz ABD ile Türkiye arasında yaşanan vize krizine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Türkiye ile Amerika arasında ilişkiler her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade eden Yılmaz "Bu durumun ne Amerika ya ne de Türkiye'ye bir yararı vardır. Derhal ve behemehal vize problemi iki ülke arasında sonlandırılmalıdır. Türkiye, Amerika karşısında çaresiz bir ülke değildir. Bizim de alacağımız tedbirler olacaktır. Bu işi bu yönde bir sürece sokmak kimseye bir yarar sağlamaz" dedi.

Amerika geleceğini Türkiye ile şekillendirmek zorundadır

"Amerika eğer Türkiye olmazsa değil bölge de hakimiyet dünya da dahi bütün gücünü kaybedecektir" diyen Yılmaz, "Bu durum Amerika tarafından bilinmektedir. Bu nedenle güçsüz bir Türkiye değil güçlü ve Amerika ile gerçek mana da stratejik ortak bir Türkiye, Amerika ülkesinin geleceğini de yeniden şekillendirecektir" ifadelerini kullandı.

Amerika'ya karşı artan tehditler iyi okunmalı

Yılmaz açıklamasında devamla şu ifadeleri kullandı; "Son zamanlarda Amerika'ya karşı Kuzey Kore dahil Çin, Rusya ve İran gibi tehditler göz önüne alındığında kısa vade de dahi Amerika'nın ne kadar büyük tehditle karşı karşıya olduğu açıkça görülecektir. Bu tehditler karşısında Amerika , kendisini ne yaşlı Avrupa ülkeleri ne de İngiltere ile koruyabilir. Bölgemizde bulunan küçük guruplarla ise hiç ama hiçbir netice alamaz. Geriye kalan yegane güç Adriyatik denizinden Çin seddine uzanan Türk varlığıdır. Bu Türk varlığı ise Amerika ülkesinin geleceğinin de teminatıdır. Tarih ve gelecek Amerikan Türk ilişkilerini stratejik boyutta ele alınmasını zorunlu kılmaktadır. Bu mana da özellikle gündemde olan vize konusunun son derece lüzumsuz bir gerginlik olduğunu düşünüyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.