Makedonya Ve Yunanistan Başbakanlarına Nobel Barış Ödülü Adaylığı

Makedonya Ve Yunanistan Başbakanlarına Nobel Barış Ödülü Adaylığı
Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, iki ülke arasındaki 27 yıllık isim krizini sona erdirdikleri gerekçesiyle 2019 Nobel...

Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, iki ülke arasındaki 27 yıllık isim krizini sona erdirdikleri gerekçesiyle 2019 Nobel Barış Ödülüne Aday gösterilecek.

Nobel Barış Ödüllü Tunuslu Wided Bouchamaoui, Makedonya ile Yunanistan arasında yıllardır süren isim sorununu çözüme ulaştırmaları nedeniyle Makedonya Başbakanı Zoran Zaev ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 2019 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesini istedi. 2015 yılında Nobel Barış Ödülü kazanan Uided Buşamaui, ödül için Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan FON Üniversitesinde düzenlenen törende Çipras ve Zaev'in isimlerini teklif etti. Törene Çipras'ın eski lideri olduğu Radikal Sol Koaslisyon Partisi'nden (SİRİZA) Avrupa Parlamentosu Üyesi Stelios Kouloglou de katıldı.

Üsküp'teki törenin ardından Bouchamaoui ve Kouloglou bugün Atina'ya giderek adaylığını resmileştirmek amacıyla Aleksis Çipras ile görüşecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.