Maker Teknoloji Fuarı Cuma Günü Açılıyor

Maker Teknoloji Fuarı Cuma Günü Açılıyor
Çocukları erken yaşlardan itibaren araştırmaya, merak etmeye, tüketmekten çok üretmeye yönlendiren "Maker" (üreten kişi) teknolojilerine olan ilgi ve...

Çocukları erken yaşlardan itibaren araştırmaya, merak etmeye, tüketmekten çok üretmeye yönlendiren "Maker" (üreten kişi) teknolojilerine olan ilgi ve merak gittikçe artarken, Adana Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi, bu alana ilgi duyanları fuarda buluşturuyor.

Alışveriş merkezi Çukurova Bilişim Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Derneği (ÇUBİTED) işbirliği ile Maker Teknoloji Fuarı'nda bir araya getirecek. Minikler, AVM'nin zemin katında, 12 Ocak Cuma günü açılacak olan Maker Teknoloji Atölyesi'nde, hayal dünyalarında kurguladıkları tasarımları hayata geçirmenin yanı sıra gönüllerince eğlenme fırsatı bulacak.

Çocukları ezberci eğitim ve test mantığından kurtaran, bakarak değil yaparak öğrenmeye teşvik eden, problemlere daha hızlı ve daha pratik çözümler geliştirmeye yönlendiren Maker Teknoloji Atölyesi'nde kodlama, robotik üretim ve 3D tasarımları eğlenerek öğrenecek olan çocuklar, birbirinden ilginç tasarımlarını sergileme fırsatı da bulacak.

ÇUBİTED ile Optimum Alışveriş ve Eğlence Merkezi işbirliğiyle düzenlenecek Maker Teknoloji Fuarı'nda teknoloji, robotik ve fen konularındaki projeler tanıtılacak. Fuarda, tüm özel ve devlet okulları kendi stantlarını ücretsiz açıp projelerini sergileyecekler. 3 gün sürecek olan fuar, 14 Ocak Pazar günü sona erecek.

Maker Teknoloji Fuarı Cuma Günü Açılıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.