Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır
Tarihi geçmişi antik döneme kadar uzanan, asırlık çam ağaçlarıyla bezeli Kaz Kazdağları'nın yamacında kurulan Adatepe Köyü, son yıllarda kentten...

Tarihi geçmişi antik döneme kadar uzanan, asırlık çam ağaçlarıyla bezeli Kaz Kazdağları'nın yamacında kurulan Adatepe Köyü, son yıllarda kentten köye göçün simgelerinden birine dönüşürken, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, bölgenin kış turizmi için hazır olduğunu söyledi.

Büyük şehirlerdeki stresten ve koşuşturmadan uzaklaşmak isteyenlerin, coğrafi konumu, temiz havası ve doğal güzellikleri nedeniyle tercih ettiği Adatepe Köyü, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Küçükkuyu beldesi sınırlarında yer alıyor. Ege Denizi'nin doğu kıyısında, Kazdağları'nın batı yamacında ve Edremit Körfezi'nin kuzey ucunda bulunan köy, İlyada Destanı'nda Gargaros olarak adı geçen bölgede kurulu. Yüzyıllardır yerleşik yaşamın aralıksız olarak devam ettiği köy Truva, Leleg, Midilli, Pers, Atina, Roma, Selçuklu ve Osmanlı egemenliğinin izlerini taşıyor.

Son yıllarda yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görmeye başlayan Adatepe Köyü ve Zeus Altarı, seyahat acentelerini ve bölge halkını ekonomik bakımdan mutlu ediyor. Yaz tatili sezonunun dışında kış turizmi için de hazırlıklarını tamamlayan bölgedeki turizm işletmecileri, yerli ve yabancı turistleri kış aylarında da bölgeye bekliyor. Kazdağları'nın görülmeye değer nadide mekanları arasında olan Adatepe Köyü ve Edremit Körfezi'nin en iyi seyir tepesi olan Zeus Altarı ile ilgili açıklamada bulunan Küçükküyü Belediye Başkanı Cengiz Balkan, turistlik tesislerin kış sezonu için hazır olduğunu vurguladı.

Başkan Balkan, "Ege'nin başladığı yer olan Küçükkuyu'dan merhabalar. Bin yıldır yaşamın sürdüğü önemli turistlik yerlerden bir tanesidir beldemiz. Beldemiz sakinlerinin ağırlıklı kısmı, Adatepe ve Yeşilyurt köylerinden 1940 yıllarından sonra gelen hemşerilerimiz ile yaşam buluyor. Adatepe Köyü, Rumlar ve Türklerin uzun yıllar bir arada yaşadığı tarihi bir köyümüz. Burası Türkiye'nin bir değeridir. Halen baktığımızda Rumlardan kalan bir çok yapıyı görme şansı yakalıyorsunuz. Rumlar ve Türkler yüzyıllar boyunca barış içinde yaşamış. 1924 yılında mübadele anlaşmasıyla buradaki Rumlar adalara göçtü. Adalardaki Türkler Adatepe Köyü'ne yerleşti. Fakat bir çok kültür hala bölgede yaşatılıyor. Son 20 yılda burası özellikle İstanbul'dan gelen misafirlerimizin ilgisini topluyor. Gelen misafirler oradan konut alıyor ve binaları restore ediyor. Köyün bir diğer özelliği de Zeus Altarımız. Mitolojide, Zeus'un Troya Savaşı'nı bu tepeden izlediği rivayet ediliyor. Edremit Körfezi'nin hakim bir tepesidir. O tepeden Körfezin tamamını izlemek mümkün. Bir çok ulusal basında, Türkiye'de mutlaka gezilip görülmesi gereken ilk 10 yer arasındadır bu bölgemiz. Bölgemizin kış turizmine açılabilmesi için, özellikle beldemizdeki butik işletmeler ve diğer turizm işletmeleri hazırlıklar yaptılar. Isıtma sistemleri ile birlikte kış turizmine hazırlanan bölgemiz, kış aylarında da ilgi görmeye, yerle ve yabancı turistleri kendine çekmeye başlıyor. Tüm misafirlerimizi beldemize ve özellikle Adatepe Köyümüz ve Zeus Altarı'nı ziyaret etmeye davet ediyoruz" dedi.

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

Küçükkuyu Kış Turizmine Hazır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.