Mardin’e “Uluslararası Uçurtma Festivali”

Mardin’e “Uluslararası Uçurtma Festivali”
MARDİN (İHA) – Mardin'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Uluslararası Uçurtma Festivali" binlerce çocuğun katıldığı kortejle başladı.

MARDİN (İHA) – Mardin'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen "Uluslararası Uçurtma Festivali" binlerce çocuğun katıldığı kortejle başladı.

Mardin Müzesi, Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 17 ülkeden uçurtma sevdalısı turistlerinde katıldığı festivalin ilk gününde rahvan atları, midilli atları, masal kahramanları canlandırmaları çocuklar için özel tasarlanmış festival aracı, Arbane ekibi, bando takımı ve Her Yerde Sanat Derneği akrobasi gösterileri Mardin sokaklarını şenlendirdi. Mardin Sabancı Müzesi önünde başlayan etkinliğe Vali Mustafa Yaman, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, İl Kültür ve Turizm ve Müdürü Alaaddin Aydın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk, Mardin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, sivil toplum kuruluşları, binlerce çocuk, yerli ve yabancı turistler katıldı.

17 ülkeden profesyonel uçurtmacıların eşlik ettiği kortejde turistler Mardin'e olan hayranlıklarını tüm dünyaya anlatacaklarını ifade etti. Kortej sonrası binlerce vatandaş ve çocuk Cumhuriyet Meydanında bir araya gelerek gönüllerince eğlendi. Rüzgarın keyfini çıkaran çocuklar ve büyüklerin uçurtmaları gökyüzünde havalandı.

"Mardin festivalden festivale koşuyor"

Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mayıs ayında Foto Maraton ve uluslararası birçok etkinliğe imza atacaklarını kaydederek, "İki tane etkinliğimizin başlangıcı. Etkinliklerden biri müze ile birlikte uçurtma şenliği diğeri de çocuk oyunları federasyonu ile sosyal bilimler lisesi bahçesinde yapılan yarışmalar. Geleneksel oyunları kapsayan bir lig düzenliyoruz çocuklar arasında. 8 yıldır devam eden etkinliğe bizde, Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak 2 yıldır destek veriyoruz. Mardin çok neşeli ve 2 senedir böyle. Esnafa ve şehrin tanıtımına faydası var. Yataklı tesislerimiz dolu. Mardin'imizin tanıtımı için çok önemli buluyorum" dedi.

Profesyonel uçurtmacılardan Ron Spaulding Mardin'e Tayland ve Amerika Birleşik devletlerini temsilen katıldığını ifade ederek, "Her sene oldukça hızlı bir şekilde gelişiyor ve pek çok festivale giderek mukayese ediyorum. Kültür ve bir aile içinde kendini hissetmek içinde uçurtmanın yaşam biçimi olduğunu halkın bu kadar hususiyetle ihtimam gösterdiği pek çok etkinlikte kullanıldığını bilmek çok etkileyici" dedi.

Turistlerden Mardin'e tam not

Beaw Spauldin eşi ile birlikte Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Çok etkilendim. Bu kadar kadim bir şehirde bu kadar geçmişi olan bir şehirde, toplumsal hayatında bu birikimi taşıyarak devam etmesi bunu da festivallerle taçlandırması beni çok etkiledi. Burada edindiklerimiz izlenimleri kendi topluluklarımız da da paylaşacağız. Burası anlam kazanıyor Türkiye'yi aşarak dünyaya yansıyan bir etkinlik yolunda ilerliyor" dedi.

Festivale katılan öğrencilerden Saadettin Eroğlu, Mardin'de çok güzel bir festival olduğunu söyledi. Her Yerde Sanat Derneğinde Akrobasi eğitimi veren bir Fransız, Mardin'de festivalin çok güzel olduğunu ve çok eğlendiğini kaydetti.

Mardin’e “Uluslararası Uçurtma Festivali”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.