Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela Şehitleri Anıldı
Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin bin 378. yıl dönümü münasebetiyle Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafından Yeni Mahalle...

Hz. Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela'da şehit edilişinin bin 378. yıl dönümü münasebetiyle Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri tarafından Yeni Mahalle Cem Evinde aşure lokması ve anma etkinliği düzenlendi.

Yeni Mahalle Cemevinde düzenlenen Kerbela şehitlerini anma ve aşure lokması her kesimden yoğun bir katılımın olduğu programda Alevi kanaat önderleri ile protokol üyeleri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Hz. Hüseyin ve yarenleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından programının açılış konuşmasını yapan Adıyaman Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Rıza Tanrıverdi, "Bin 400 yıldır halen yüreğimizde acısı dinmeyen Kerbala şehitlerini anıyoruz. O yürekleri sızlatan Kerbela şehitleri katliamı, hak ve adalet, iyi ile kötünün, karanlık ile ışığın, doğru ile yanlışın, mazlum ile zalimin savaşıdır. Hz. Hüseyin ve yarenlerinin günlerce susuz bırakılarak katledilmesi eşine az rastlanır bir vahşettir" dedi.

Aşure lokmasının birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyen Alevi Dedesi Ali Büyükşahin ise, "Biz Hz Hüseyin'i her gün anmalıyız ve onu içimizde her gün yaşatmalıyız. Çünkü Hz Hüseyin 72 iki arkadaşıyla birlikte Yezid'e biat etmeyerek insanlık adına savaşıp, şehit edildi. Hz. Hüseyin sadece İslam aleminin değil, bütün insanlık aleminin değeridir. Onu saygıyla ve rahmetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Hz. Hüseyin'in mücadelesinin haksızlığa karşı mazlumların verdiği bir direniş olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ise, "Belki dini terminolojinin dışında bir benzetme olacak ama gerçekten de Hz. Hüseyin bir özgürlük savaşçısıydı. Hz. Hüseyin gücü ve iktidarı eline geçiren Yezid'e biat etmemeyi kendisi ve yakınlarının canlarıyla ödedi. Ama o gün biat etseydi İslam Aleminde güce karşı boyun eğme bir adet haline gelebilirdi. Biz güçlünün haklı olduğu değil, haklının güçlü olduğu teorisini hep savunduk. Bundan sonra savunmaya devam edeceğiz. Hz. Hüseyin ve Kerbela Şehitlerini anma mutlaka önemlidir ancak anmak kadar anlamakta önemlidir" şeklinde konuştu.

Bundan bin 400 yıl önce katledilen Hz. Hüseyin ve yarenleri için toplandıklarını ifade eden Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir ise, "Bizler Alevi Kültür Dernekleri olarak Türkiye'nin 51 ilinde örgütlü bir kurumuz. Bu devlette bu ülkede bizim. Gidecek başka bir yerimiz yoktur. Bu devlete nifak sokan bu toplumu ayrıştıran hiç kimseyle işimiz olmaz. Kendi içimizde tartışır kavga ederiz, her platformda demokrasi anlamında mücadele ederiz ama ülkenin birliği ve bütünlüğü için o zaman herkes siyasi kimliğini bir tarafa bırakır, bu ülkeyi el birliğiyle bir yerlere taşımak zorundayız. Çünkü bu ülke bizim. Çocuklarımızın geleceği var. Onun için herkes herkese saygı duymak zorundadır" cümlelerini kullandı.

Alevi Kültür Dernekleri tarafından düzenlenen "Kerbela Şehitlerini Anma ve Aşure Lokmasının birlik ve beraberliğin artmasına vesile olmasını temenni ederek sözlerine başlayan Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise, "Bu güzel ve ulvi atmosferin oluşumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kerbela Şehitlerini rahmetle anıyoruz. 1378 yıl önce Hz Hüseyin ve arkadaşlarının katledilmesiyle bağrımıza düşen bu ateş hiçbir zaman sönmedi. Bir zalimin bütün İslam Alemine saldığı fitne yürekleri dağladı. Hz Hüseyin ve 72 arkadaşının katledilmesinin matemi hiçbir zaman bitmedi ve kıyamete kadar da unutulmayacak ve ders çıkarılacaktır. Bir Muharrem Ayının içerisindeyiz. Adıyaman huzur, barış ve kardeşlik şehridir. Adıyaman huzurun başkentidir. Tabi adı huzur olunca huzur istemeyenlerin dikkatleri bize doğru dönmeye başladı. Gidecek başka ülkemiz yok, bizi dünyada kabul edecek başka ülkede yok. Bu vatan bizim, gidecek yerimiz yok, kimseye verecek halimizde yok. Bölgemizi ve ülkemizi karıştıracak her türlü adım ve her türlü teşebbüs yapılıyor. Zalimin hesabı varsa Cenabı Allah'ın da bir hesabı var ve o hesap bir gün başlarına yıkılacaktır. Birileri bizi birbirimize düşürmeye ciddi ciddi teşebbüslerde bulunarak, aramıza fitne ve fesat nifakları sokmaya çalışıyorlar. Son günlerde özellikle Adıyaman özelindeymiş gibi görünmekle beraber dışarıdan Adıyaman üzerinde bir oyun oynanıyor. Öncelikle huzur ve barış kenti Adıyaman üzerine oynanan bu oyunlara Adıyamanlı kardeşlerimizin müsaade etmemesi gerekiyor. Bu tür oyunlara fırsat vermeyeceğiz. Bir ve beraber olursak, bu birliği ve beraberliği kimse bozamaz ve Allah'ın izniyle bizi kimse de yıkamaz. Bu programı düzenleyen ve emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Hz. Hüseyin efendimiz başta olmak üzere Kerbela şehitlerine Allahtan rahmet diliyorum. Bu mübarek ayda dökülen lokmaların milletimizin birlik ve beraberliğine vesile olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Hz Hüseyin ve Kerbela Şehitleri için cemler yapılarak, davetlilere aşure dağıtıldı.

Düzenlenen etkinliğe, Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ve eşi Yasemin Kalkancı, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela Şehitleri Anıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.