Meclis’te ‘Esad’ Tartışması

Meclis’te ‘Esad’ Tartışması
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliğinin kabulünden sonra sürecin Ceza Muhakemesi Kanunu uygulanması suretiyle ortaya...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlıklara ilişkin anayasa değişikliğinin kabulünden sonra sürecin Ceza Muhakemesi Kanunu uygulanması suretiyle ortaya çıkacağını belirterek, "Sadece, Meclis'in kabulünden sonra dosyaları Meclis iade edecektir. Ondan sonrası Usul Kanunu çerçevesinde işleyecektir" dedi.

 

Meclis Genel Kurulu'nda, AK Parti'nin dokunulmazlıklara ilişkin Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin birinci tur görüşmeleri yapılıyor.

Teklifin tümü üzerindeki konuşmaların tamamlanmasının ardından 20 dakika süreyle soru cevap işlemi yapıldı.

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, şu anda fezlekesi bulunan milletvekilleriyle alakalı suç niteliğine göre komisyonda olanlarla ilgili bazı rakamları vererek şöyle dedi:

"Terör suçlarından 216 adet, hakaret suçu 201 adet, yaralama suçu 11 adet, görev suçları 38 adet, sahtecilik suçları 6 adet, tehdit suçu 18 adet, gizliliğin ihlaline ilişkin suçlar toplamı 11 adet, suçu ve suçluyu övmek 55 adet, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek veya aşağılamak 24 adet, toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefet 119 adet, seçim kanununa muhalefet 11 adet, siyasi partiler kanununa muhalefet 3 adet, iftira 13 adet, devletler kanuna muhalefet 1 adet, halkı askerlikten soğutma 2, mala zarar verme 1 ve devam ediyor."

-SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK-

Dokunulmazlıklara ilişkin sürecin nasıl işleyeceğine ilişkin de Adalet Bakanı, "Bu anayasa değişikliğinin kabulünden sonra süreç nasıl işler, sürecin nasıl işleyeceği tamamen Ceza Muhakemesi Kanunu uygulanması suretiyle ortaya çıkacaktır. Sadece, Meclis'in kabulünden sonra dosyaları Meclis iade edecektir. Ondan sonrası Usul Kanunu çerçevesinde işleyecektir" dedi.

-"BEN HAKİM DEĞİLİM, MAHKEME DEĞİLİM"-

Bazı vekillerin sorularına Adalet Bakanı, "Beni herhalde mahkeme zannettiniz, hakim zannettiniz, ben hakim değilim, mahkeme değilim, insanlarla ilgili bu suç mudur, değil midir şeklinde bir soruyu bana yöneltmenizi işin doğrusu doğru görmem. Bunun kararını verecek mahkemelerdir" diye yanıt verdi.

Adalet Bakanı, fezlekeleri Cumhuriyet savcılarının hazırladığını ifade etti.

Adalet Bakanı, Bozdağ, CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın sorusuna da şu yanıtı verdi:

"Sayın Topal, "Suriye'deki çocuklar kesiliyor, ölümler oluyor, Aleviler katlediliyor" bir takım değerlendirmelerde bulundu. Sayın Topal'a bu söylediklerini Esad'a da söyler misin lüften, attığı kimyasal silahlarla orada çocukları öldüren odur, Esad'tır burada Esad'ın sözcülüğünü yapma, bu parlamento Esad'ın parlamentosu değil. Niye ona katil demiyorsun. Sen bu parlamentoda Hataylıların temsilcisi misin, Esad'ın temsilcisi misin, bir gün de Esad'a laf söyle. Bu arkadaş kimin sözcüsü olduğuna bir karar versin. Türk milletinin mi yoksa Suriyedeki eli kanlı yönetimin başı olan Esad'ın sözcüsü mü ona bir karar versin. Biz senin kim olduğunu biliyoruz." (ANKA()

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.