• BIST 8727.4
  • Altın 2233.551
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1176
  • Adana 16 °C
  • Adıyaman 10 °C
  • Afyon 2 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 5 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 15 °C
  • Artvin 6 °C
  • Aydın 10 °C
  • Balıkesir 4 °C

Mecnun Otyakmaz:" Var Şirazesinden Çıktı!"

Mecnun Otyakmaz:
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, Anadolu kulüplerinin haklarının savunulması adına, ayrı birlik kurulması yönünde görüş belirteceğini bildirdi. Otyakmaz, Sivas'ta Doğa Koleji'nde 4.
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında, Anadolu kulüplerinin haklarının savunulması adına, ayrı birlik kurulması yönünde görüş belirteceğini bildirdi.

Otyakmaz, Sivas'ta Doğa Koleji'nde 4. kariyer günleri programında öğrencilerin sorularını yanıtladı.

"Sivasspor'a bir gün başkan olacağınızı hiç düşünmüş müydünüz?" şeklindeki soru üzerine Otyakmaz, çocukluktan bu yana bu yönde hayallerinin olduğunu söyledi.

Sivasspor'daki başarılarının sorulması üzerine Otyakmaz, Süper Lig'de başarılı olmak için iyi bir ekip kurmak gerektiğini, başarısında yıllardır beraber hareket ettiği yönetim kurulu üyesi arkadaşlarının emeklerinin büyük olduğunu ifade etti.

En büyük hayalinin Chelsea ile bir maç yapmak olduğunu aktaran Otyakmaz, "Henüz Chelsea'yi getiremedik ama Anderlecht, Shakhtar Donetsk'i Sivas'a getirdik." dedi.

Robinho'nun transferine ilk başlarda kendisinin de inanmadığını ancak Robinho ile görüştükten sonra bunun olacağını düşündüğünü aktaran Otyakmaz, "Bizim için önemli bir transferdi. Gitmesini de istemiyorduk ama şartlar öyle bir oluştu ki burada kalacak Robinho'nun Sivasspor'a pek faydası olabileceğini düşünmedim." diye konuştu.

Spor akademilerinde hakem yetiştirme önerisi

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almak gibi bir hayalinin olup olmadığının sorulması üzerine Otyakmaz, şunları kaydetti:

"Önce şampiyon olmak gerekiyor. Maalesef, bu hakem yapısıyla bunun da gerçekleşme şansının biraz düşük olduğunu söyleyebilirim. Şimdiye kadar dönem dönem şampiyonluğa oynadığımız, yaklaştığımız oldu. Bir defa bu hakemlik sisteminin kesinlikle değişmesi lazım. Bu ahbap çavuş, akraba ilişkilerinin kesinlikle değişmesi lazım. Spor akademilerinde her branşta, futbolda basketbolda, voleybolda hakemlik branşı oluşturup orada akademisyenler tarafından başarılı olabilecek öğrencilere bir alan açılması lazım. Orada üst düzey yeterli puanı alan öğrencileri önce amatör liglerde değerlendirip bunların tecrübe sahibi olmasını sağlayıp sonra da Süper Lig'de hakemlik yapacak derecede etkili olabileceğini düşünüyorum. Kesinlikle spor akademisinden yetişmiş hakemlerin iyi hakemler olacağını düşünüyorum."

VAR sistemine eleştiri

Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemiyle ilgili soru üzerine Otyakmaz, şöyle konuştu:

"İlk defa uygulanıyor ligimizde. Bazı takımlar bundan rahatsız oldular, VAR'ın itibarını zedelemek için bazı girişimler yaptılar. Ondan sonra biraz iş şirazesinden çıktı. VAR protokolü diye bir protokol var. VAR olaya nerelerde dahil olacak, hangi kanallarda etkili olacak. Mesela penaltı pozisyonlarında VAR'ın etkisi olması gerekiyordu. Eğer büyük bir takımın aleyhine gelişen bir olaysa hakem bakmamaya başladı. Bunu özellikle ikinci yarıda görmeye başladık. Onun da maalesef suyunu çıkartmış durumdayız. Ofsayt konularında ikinci dönemde biraz etkililer. Ona rağmen Beşiktaş maçında yediğimiz ikinci golde faulden önce ofsayt olmasına rağmen bu da VAR protokolüne takıldığı için ofsayt değerlendirilmedi ve bizim bir puanımıza, moral bozukluğumuza ve taraftarımızın stattan üzgün ayrılmasına sebebiyet verdi."

VAR'ın uygulamasında sorun yaşandığını savunan Otyakmaz, "Hollanda ligindeki VAR sisteminde ekran VAR anını gösterirken sesleri de yayınlıyor. Bizde o sesleri, görüntüleri yayınlayıp yayınlamamak sorun oluyor. Neden böyle olduğunu insan anlayamıyor. Görüntüden bütün hakemlerin konuşmasını dinleyebiliyorsunuz. Bizde devlet sırrı gibi saklanıyor." dedi.

Otyakmaz, "Bazı takımlar şampiyonluk uğruna Türk futbolunu feda edebiliyorlar. Kendi menfaatleri için hakemlik müessesesini, futbolun markasını ayaklar altına alabiliyorlar. Sırf kendi başarıları ve menfaatleri için. Bunları da maalesef izliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ayrı birlik çağrısı

Anadolu kulüplerine haksızlıklar yapıldığını düşündüğünü belirten Otyakmaz, şöyle devam etti:

"Ben son zamanlarda uzun uzun düşünmeye başladım. Anadolu Kulüpler Birliği olarak tekrar futbolun dizayn edilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Burada hep hakkı yenen, mağdur olan Anadolu kulüpleri. Kendilerinin canları yandığı zaman isyan ediyorlar ama kendi lehlerine bir şey olduğu zaman 'Varmış yokmuş' gibi alaycı ifadelerle geçiştiriyorlar. Ama maalesef taraftarlarının çokluğundan dolayı sonuç olarak üstünlük de sağlıyorlar ve böylece adalet yerini bulmamış oluyor. Bundan sonraki Kulüpler Birliği toplantısında, Anadolu kulüplerinin haklarının biraz daha savunulması adına bu kulüplerden ayrı bir birlik oluşturulmasının sanki daha doğru olacağı yönündeki kanaatimi söyleyeceğim."

Otyakmaz, hakemleri baskı altına almanın doğru olmadığını vurgulayarak, "Biz her zaman genç hakemlere destek olduk. Maçlardan sonra pek eleştirmedik. Mete Kalkavan, Alper Ulusoy gibi birkaç gelecek vadeden iyi hakemlerimiz vardı ve bize karşı çok hata yaptılar ama hiç eleştirmedim onları ama dünün o genç hakemi bugünün usta hakemleri oldular, yine aynı hataları yapıyorlar. Mete Kalkavan'ın bundan 5-10 sene önce yapmış olduğu hataya tahammülüm var ama bu hafta yapmış olduğu hatalara tahammülüm yok. Yani gerçekten kötü bir maç yönetti. Belki çoğu insan anlamamıştır, bazı kartlarda adaletsiz davrandı." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı seçimlerinde destekleyecekleri adaydan Anadolu kulüplerine yapılan haksızlıklara son verilmesi için söz alacağını dile getiren Otyakmaz, federasyona başkanlık düşüncesi olmadığını da sözlerine ekledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00