Medeni Kanunun Kabulü Konferansı Düzenlendi

Medeni Kanunun Kabulü Konferansı Düzenlendi
Medeni Kanunun Kabulünün 90. yılı

Süleymanpaşa Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin Medeni Kanunu'nun kabulünün 90'ıncı yılı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri konferans, Av. Merve İşbilen'in sunumuyla yapıldı.

"Medeni Kanunun Kabulü" konulu konferansa, Süleymanpaşa Belediye Başkan Vekili Berkay Çakır, Trakya Kent Konseyleri Birliği ve Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Ufuk Bekir Ersöz, Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen ve çok sayıda kadın meclisi üyesi katıldı.

Süleymanpaşa Kent Konseyi binasında gerçekleştirilen konferansta açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Kızılözen, yeni eğitim salonlarında gerçekleştirilen ilk etkinlikten dolayı olduklarını dile getirerek konferans hakkında kısa bilgiler aktardıktan sonra sözü Av. İşbilen'e bıraktı.

Av. Merve İşbilen tarafından 1926 yılında yürürlüğe giren 743 sayılı "Türk Kanunu Medenisiyle, 2002 yılında yürürlüğe giren 4721 sayılı "Türk Medeni Kanunu" arasındaki farklar anlatıldı. Günümüzden örneklerle, anlaşılır bir dilde anlatılan sunumda, 4721 sayılı kanunla gelen önemli değişiklikleri Av. İşbilen, "Bu yeni medeni kanunumuz aslında kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması hakkındaki sözleşmeye, anayasamızın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesine ve yine 2001 yılında yapılan değişiklikle anayasanın 41. maddesine eklenen "aile eşler arasındaki eşitliğe dayanır" hükümlerine uygun olarak yapıldı" sözleriyle dile getirdi.

Yeni yasayla birlikte gelen değişikliklerin kadınlara getirdiği eşitlik, evlilikle eş ile birlikte aynı hükümlere bağlılık gibi pozitif yönleri hakkında Süleymanpaşa Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine bilgilendirme yapıldı.

Konferansın bitiminde Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın eşi Belgin Eşkinat, Av. İşbilen'e paylaştığı değerli bilgiler için teşekkür etti ve çiçek takdiminde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.