Mehmetçik Afrin'e İstikrar Getirdi, Cinderes'te Yerel Meclis Oluşturuldu

Mehmetçik Afrin'e İstikrar Getirdi, Cinderes'te Yerel Meclis Oluşturuldu
Zeytin Dalı Harekatı ile terörden temizlenen Afrin'in Cinderes beldesinde yaşayan Arap ve Kürtler, oylama yaparak yerel meclis kurdu. 15 ÜYEDEN 4'Ü ARAP, 9'U KÜRT Cinderes yerel meclisi başkanlığına seçilen Subhi Rızık, yaptığı açıklamada, 15 kişilik bir meclis kurduklarını .

Zeytin Dalı Harekatı ile terörden temizlenen Afrin'in Cinderes beldesinde yaşayan Arap ve Kürtler, oylama yaparak yerel meclis kurdu.

15 ÜYEDEN 4'Ü ARAP, 9'U KÜRT

Cinderes yerel meclisi başkanlığına seçilen Subhi Rızık, yaptığı açıklamada, 15 kişilik bir meclis kurduklarını söyledi. Rızık, Arap ve Kürt üyelerle kurdukları meclisin hedefinin beldenin okul, kanalizasyon, sağlık ve güvenlik alanlarında altyapısını güçlendirmek olduğunu ifade etti.

Halep'teki yerel meclise bağlı faaliyet göstereceklerini vurgulayan Rızık, 15 üyeden 4'ünün Arap, kalanının Kürt olduğunu belirtti.

AFRİN'DE DE YEREL MECLİS KURULMUŞTU

12 Nisan'da da Afrin ilçe merkezinin ileri gelenleri, kent merkezinde yerel hizmetleri sağlamak için Kürt, Arap ve Türkmenlerden oluşan bir yerel meclis kurmuştu.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) de bu oluşuma destek vermişti. Terör örgütü YPG/PKK ise Afrin yerel meclisine destek veren bazı ENKS üyeleri ile yakınlarını alıkoymuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.