Melih Gökçek'in Ankapark Için Aldığı Dinozorlar Trabzon'a Göç Etti

Melih Gökçek'in Ankapark Için Aldığı Dinozorlar Trabzon'a Göç Etti
Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankapark için yaklaşık 10 milyon liraya aldığı ve şehrin çeşitli caddelerinde sergilediği dinozorlardan 2'si KTÜ Jeoloji Mühendisliği binasının girişine yerleştirildi. DİNOZORLAR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN SÖKÜLM

Ankara eski Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Ankapark için yaklaşık 10 milyon liraya aldığı ve şehrin çeşitli caddelerinde sergilediği dinozorlardan 2'si KTÜ Jeoloji Mühendisliği binasının girişine yerleştirildi.

DİNOZORLAR BELEDİYE BAŞKANI TARAFINDAN SÖKÜLMÜŞTÜ

Ankara'da Melih Gökçek tarafından şehrin muhtelif yerlerine konulan dinozorlar geçtiğimiz yıl Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna tarafından sökülmüş ve vinçlerle depoya kaldırılmıştı.

KTÜ ÖĞRETİM ÜYESİ DİNOZORLARI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN İSTEDİ

Bu süreci takip eden Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Aydın, girişimde bulunarak depodaki dinozor maketlerinin iki tanesini Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden istedi. İstek önce olumsuz karşılanırken, ardından Aydın ve ekibi Ankara'da hurdacılar ile irtibata geçerek 2. kez şanslarını denedi.

2 DİNOZOR MAKETİ JEOLOJİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ'NÜN BAHÇESİNE KONULDU

Geçtiğimiz Haziran ayında adeta hurda halinde alınan 2 dinozor maketi Trabzon'a getirilerek onarıldı, boyandı ve 3 aylık çalışmanın sonunda Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nün bahçesine konuldu. Buradaki doğa müzesinin girişinde sergilenmeye başlanan dinazorlar bir anda öğrencilerin ilgi odağı olurken, dinozorların ders materyali olarak kullanılacağı belirtildi.

"BÖYLE BİR ŞEY AKLIMIZA HİÇ GELMEZDİ"

Üniversite öğrencileri dinozor maketlerini ilk önce görünce büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirtirken, "Çok ilginç. Böyle bir şey hiç aklımıza gelmezdi. Ama iyi oldu" ifadelerini kullandılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.