Harranlı Çiftçilerin Yüzü Güldü

Harranlı Çiftçilerin Yüzü Güldü
Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz," bölge üreticisinin "Beyaz Altın" olarak nitelendirdiği pamukta verim artışı ve hükumetin açıkladığı...

Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz," bölge üreticisinin "Beyaz Altın" olarak nitelendirdiği pamukta verim artışı ve hükumetin açıkladığı yüksek destekleme priminin üreticiyi sevindirdiğini söyledi.

Harran Ziraat Odası Başkanı Mahmut Özyavuz, geçen yıl yaşanan olumlu gelişmelerden dolayı çiftçilerin bu yıl daha çok pamuğa yöneldiğini vurgulayarak, bu durumun ovalardaki ürün desenine yansıdığına dikkati çekti.

Harran Ovasındaki tarlaların yaklaşık yüzde 85'inde pamuk ekildiğine işaret eden Özyavuz, "Normal koşullarda Harran Ovası'nda pamuk ekilmeyen tarlalarda buğday ve ikinci ürün olarak mısır ekilmekteydi. Ancak hükumetimizin Milli Tarım Projesi kapsamında 2016 yılında verdiği destekle, bölge çiftçimiz yeniden pamuğa yöneldi. Ekim döneminde pamuk üretimini düşünen çiftçiler 2016-2017 üretim sezonunda 5 ay gibi uzun bir süre arazilerinin önemli bir bölümünü boş bıraktı" dedi.

"Üreticinin yüzü güldü"

Ekim alanlarının genişlemesiyle, ovadaki pamuk üretiminin de arttığını dile getiren Mahmut Özyavuz, hem verim artışı, hem de hasat döneminde hükumetin ton başına açıkladığı 800 liralık pirim desteğinin çiftçiyi memnun ettiğini söyledi.

Verilen destekle pamuğun, ton fiyatının 3 bin 100 liraya ulaştığını dile getiren Özyavuz, Beyaz Altının değerini bulduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.