Merkez Bankası faizi 200 baz puan artırdı

Merkez Bankası faizi 200 baz puan artırdı
Merkez Bankası’nın faiz kararı sonrasında dolar 7,57’ye euro 8,80 seviyesine kadar geriledi. Faiz kararı sonrasında dolar 7,57’ye euro 8,80 seviyesine kadar geriledi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltilmesine karar verdi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 24 Eylül tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faizde 200 baz puanlık artırıma gidildiğini duyurdu. Kurul, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8,25'ten yüzde 10,25'e yükseltilmesine karar verdi.

Merkez Bankası karar metninde “Küresel ekonomide, ülkelerin attığı normalleşme adımlarıyla üçüncü çeyrekte kısmi toparlanma sinyalleri gözlenmekle beraber toparlanmaya ilişkin belirsizlikler yüksek seyretmektedir. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler genişleyici parasal ve mali duruşlarını sürdürmektedir. Salgın hastalığın sermaye akımları, finansal koşullar, dış ticaret ve emtia fiyatları kanalıyla oluşturmakta olduğu küresel etkiler yakından takip edilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.