Rektör Çomaklı, Yedi Güzel Adam Kütüphanesinin Açılışına Katıldı

Rektör Çomaklı, Yedi Güzel Adam Kütüphanesinin Açılışına Katıldı
Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi ödül töreni için geldiği Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi...

Memur-Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Bir Bilenle Bilge Nesil" projesi ödül töreni için geldiği Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve beraberindeki dekanlar, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın nazik davetine icabet ederek Eğitim Bir-Sen Erzurum 1 Nolu Şubesi tarafından yaptırılan Kazım Karabekir Yurt Müdürlüğünde hizmete giren "Yedi Güzel Adam Kütüphanesi"nin açılışını yaptı.

Günümüzde doğru bilgiye duyulan ihtiyacın artması neticesinde ortaya çıkan kütüphane ihtiyacının karşılanması adına atılan bu adımların oldukça kıymetli olduğuna vurgu yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: "Bir fikir gayretinin sonucu olarak yazılmış eserleri korumak, toplamak, organize etmek, onları insanların faydalanmasına hazır hale getirmek için kurulmuş olan kütüphaneler, yapılmış ve yapılacak olan bilimsel araştırmaları, günümüzde ve gelecekteki araştırıcıların yararına en çabuk ve kolay şekilde sunulmasını sağlar. Kütüphaneler eğitim ve öğretime de yardımcı olur. Bu kapsamda hizmete sunulan Yedi Güzel Adam Kütüphanesi de şehrimiz için bir kazanım olmuştur. Bu kütüphanenin hizmete açılmasında emeği geçenleri yürekten kutluyorum" ifadelerini kullandı.

"Bir Bilenle Bilge Nesil" adı altında yürütülen projenin 81 ilde yapılan final toplantılarının ilkini Erzurum'da gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Yalçın, insanlığın genel sorunlarından daha çok kendi sorunlarını bilen duyarlı bir teşkilat olduklarını ifade etti. Bu ve benzeri projelerin sosyal sorumluluk anlamında kendilerini arzu edilen hedefe hızla yaklaştırdığını belirten Memur Sen Konfederasyonu ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açılışa katılan Rektör Çomaklı'ya teşekkür etti.

Rektör Çomaklı, Yedi Güzel Adam Kütüphanesinin Açılışına Katıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.