Merzifon Osb’de Hızlı Tren Fırsatı Da Olacak

Merzifon Osb’de Hızlı Tren Fırsatı Da Olacak
Amasya Valisi Dr. Osman Varol, yapımı projelendirilen Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren hattının Amasya'daki Merzifon Organize Sanayi Bölgesinin(OSB) neredeyse...

Amasya Valisi Dr. Osman Varol, yapımı projelendirilen Samsun-Çorum-Ankara hızlı tren hattının Amasya'daki Merzifon Organize Sanayi Bölgesinin(OSB) neredeyse içinden geçecek olmasının yatırımcılar için bir fırsat olacağını söyledi.

Toplam 55 milyon TL'lik yatırım ile kurulacak olup binden fazla kişiye istihdam imkanının sağlanacağı 10 fabrikanın kurulacağı alanda başlatılan yol çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Varol bölgenin ulaşım açısından çok avantajlı bir nokta olduğunu belirterek, "Bir yandan Samsun Limanı'na yakınlığı, diğer taraftan Türkiye'nin en yoğun karayolu hatlarından bir tanesinin tam kavşak noktasında bulunması, havaalanıyla neredeyse iç içe bulunması ve yakında hükümetimizin gerçekleştireceği hızlı tren projesinin de OSB'mizin neredeyse içerisinden geçip istasyonun da dibinde yer alacak olması bugün bir OSB için gerçek bir üretim üssü için gerekli olan tüm ulaşım alt yapısına sahip bir konumda olmasıdır" diye konuştu.

Bölgedeki 10'unun ön tahsis işleminin yapıldığı 41 parsele 100'ün üzerinde başvuru olduğuna değinen Varol, oluşacak ikinci genişleme sahasına da şimdiden büyük yatırımcıların taleplerinin olduğunu söyledi.

AK Parti Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil, fabrikaların oluşturulması için harcanan çabaları anımsatıp üreticinin yanında olduklarını anlatırken, Milletvekili Hasan Çilez de halen bölgede faaliyet gösteren 41 firmada 4 bin kişinin istihdam edildiğini vurguladı.

İncelemelere Merzifon Kaymakamı Gürkan Demirkale, Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Aykutlu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ünek, Merzifon OSB Müdürü Hasbi Altuntaş ile yönetim kurulu üyeleri Aziz Taşkın, İsa Gür ve Sadık Dağcı da katıldı.

Merzifon Osb’de Hızlı Tren Fırsatı Da Olacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.