Mesleği Onun Herşeyi

Mesleği Onun Herşeyi
Aydın'ın Efeler İlçesinde 37 yıldır torna ve tesviye üzerinde çalıştığını belirten torna ustası Aydın Ayen, mesleğini icra etmekten büyük haz...

Aydın'ın Efeler İlçesinde 37 yıldır torna ve tesviye üzerinde çalıştığını belirten torna ustası Aydın Ayen, mesleğini icra etmekten büyük haz aldığını, tornacılığın dairesel işleme mesleği olduğunu ve sadece otomobil üzerinde çalıştığını söyledi.

Ayen, önemli olanın tek bir meslek üzerinde, insanın o mesleği severek, en ince detayına kadar en iyi şekilde yapması gerektiğini belirtti. Usta-çırak ilişkisi sonucu mesleği öğrendiğini belirten Ayen, oğlu ile beraber çalıştırdığı tamir atölyesini geliştirmeye çalıştığını ifade ederek, "Ustamla beraber başladığım torna işini 1978 yılından beri yapıyorum. Tornacılık o kadar güzel meslek ki metale istediğim şekli veririm. Tornacılık dairesel işleme mesleğidir. Önce yaptığın işten haz almalısın. Tornacılık o kadar detay gerektiren bir meslek ki biz tornacılar ne kadar güzel iş yaparsak tamircilerin ve diğer esnafların da işi o kadar güzel olur. Genelde otomobil mesleği üzerinde çalışıyorum. Otomobil üzerine torna ve tesviye işçiliğin her türlüsünü itina ile yaparım" diye konuştu.

Mesleği Onun Herşeyi

Mesleği Onun Herşeyi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.