İzmir’de Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

İzmir’de Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor
Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir'de Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde Tire'deki Bademli Barajı Havzasında yeşil...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir'de Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde Tire'deki Bademli Barajı Havzasında yeşil kuşak projesi için 50 dekarlık alanda arazi hazırlığına başladı, Tire'deki Yenişehir Göletindeki 50 dekar alanda da ağaçlandırma çalışması yapıyor.

Ülke genelinde ormancılık faaliyetlerini ara vermeden sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İzmir'de Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı çerçevesinde ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Tire'deki Bademli Barajı Havzasında yeşil kuşak projesi için 50 dekarlık alanda arazi hazırlığına başlandı. Arazi hazırlığının tamamlanmasının ardından sonbahar yağmurlarıyla birlikte ceviz ve badem gibi gelir getirici türlerden oluşan fidanlar toprakla buluşturulacak. Yine Tire'deki Yenişehir Göletindeki 50 dekar alanda da ağaçlandırma çalışması yapan Bakanlık, göletin üst kısmında yer alan 3.100 dekarlık sahada da gelir getirici türlerden oluşan fidanları toprakla buluşturacak.

"İzmir'de muazzam bir ağaçlandırma gerçekleştirdik"

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hazırladıkları Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini kaydederek şunları söyledi: "Bu eylem planı doğrultusunda bilhassa İzmir'de muazzam bir ağaçlandırma gerçekleştirdik. Şimdiye kadar toplam 19 adet baraj ve gölet havzasında 12.160 dekar alanda ağaçlandırma faaliyetinde bulunduk. Baraj Havzaları Yeşil Kuşak Ağaçlandırma Eylem Planı ile atıl durumda bulunan baraj kenarlarını ağaçlandırılmak suretiyle su kalitesi ve miktarını artırmayı, mevcut erozyonu önleyerek barajların ekonomik ömrünü uzatmayı ve yaban hayatı için yeni barınma alanları oluşturmayı hedefliyoruz."

İzmir’de Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

İzmir’de Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

İzmir’de Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

İzmir’de Fidanlar Toprakla Buluşturuluyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.