MHP Lideri Bahçeli'den Andımız açıklaması

MHP Lideri Bahçeli'den Andımız açıklaması
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yargı süreci tamamlanmamış olsa da, okullarımızda Andımızın okutulması artık mümkün hale gelmiştir. Yargı kararının uygulanmasıyla ilgili sorumluluk bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığındadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi Twitter'deki hesabından Danıştay 8. Dairesi'nin Öğrenci Andına ilişkin kararına yönelik paylaşımlarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığının 1933'te yayımladığı bir genelgeyle ilk ve orta dereceli okullarda Öğrenci Andı'nın okutulmasına karar verildiğini anımsatan Bahçeli, Öğrenci Andı uygulamasına 2012'de ortaokullarda, 2013'de de ilkokullarda son verildiğini belirtti. 8 Ekim 2013 tarihli Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1. maddesinin Danıştay 8. Dairesinin oy çokluğuyla aldığı karar sonucunda iptal edildiğini kaydeden Bahçeli, "Yargı süreci tamamlanmamış olsa da, okullarımızda Andımızın okutulması artık mümkün hale gelmiştir. Yargı kararının uygulanmasıyla ilgili sorumluluk bundan sonra Milli Eğitim Bakanlığındadır. Çözülme sürecinin en karanlık döneminde Andımız kurban seçilmişti. 'Ne mutlu Türküm diyene' seslenişi her taraftan silinmiş ve kazınmıştı. Bu durum elbette yanlıştı, vahim bir sapma haliydi. Kabullenmemiz imkansızdı. Sonuç itibariyle çok yoğun itiraz ve tepkimizi dile getirdik, andımızı sahiplendik" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.