MHP Lideri Bahçeli'den Trump'a: 'Tehditlerine tamam diyen senin gibi olsun'

MHP Lideri Bahçeli'den Trump'a: 'Tehditlerine tamam diyen senin gibi olsun'
MHP Lideri Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Trump'a yönelik, "Senin doların varsa Türk milletinin imanı var. Senin para baronların varsa, sermaye çetelerin hazırsa, ekonomik tetikçilerin emir bekliyorsa, bilesin ki Türk milletinin eğilmez başı, bükülmez bileği var. Elinden geleni ardına koyma, ne biliyorsan onu yap. Senin tehditlerine tamam diyen senin gibi olsun" dedi.

Partisinin TBMM Grup Toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Başkanı Donald Trump'ın gündeme gelen tweetleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. ABD'nin Türkiye'yle bir zoru olduğunu belirten Bahçeli, Trump'ın travmatik bir kişilik bozukluğuna savrulduğunu, deyim yerindeyse gözünü nefret bürüdüğünü söyledi. Trump'ın Twitter başında bitmek bilmeyen bir nöbete girdiğini ifade eden Bahçeli, "ABD Başkanı Türkiye'nin tehditlere aldırmayacağını, Türk milletinin hiçbir zulmete eyvallah etmeyeceğini ya unutmuş ya da hafızasının ve etrafının oyununa gelmiştir. Biz diyoruz ki, zalimle gelen düğün bayram. İp inceldiği yerden kopacaksa varsın kopsun. Korkak her gün, kahraman ise bir gün ölür. ABD Başkanı yine şaşırmış, yine sinirleri germiştir. Paylaştığı Twitter mesajı tam anlamıyla düşmanlık ötesidir" şeklinde konuştu.
Trump'ın, "Eğer Türkiye Kürtlere saldırırsa, ekonomik yönden mahvederiz. 20 millik güvenli bölge oluşturulabilir. Aynı zamanda Kürtlerin Türkiye'yi provoke etmesini istemiyorum" açıklamasını hatırlatan Bahçeli, bu konuda geçen hafta söylediklerini zulmün elebaşlarının anlamadığını kaydetti. "ABD Başkanı bir defa PKK/PYD/YPG'yi Kürt olarak görüyorsa, Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olarak değerlendiriyorsa ya cehaletin mihveri, ya da caniliğin mihmandarıdır" diyen Bahçeli, teröristlere Kürt değil, insan demenin bile ihanet olacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.