Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu; “Erzurum Doğu’nun Sanayi Şehri Olacak”

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu; “Erzurum Doğu’nun Sanayi Şehri Olacak”
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kardelen TV'deki "Gündem Özel" programına konuk oldu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Kardelen TV'deki "Gündem Özel" programına konuk oldu.

İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci-Yazar Esat Bindesen" in sorularını cevaplandıran Azizoğlu, tarım hayvancılıktan, kamu yatırımlarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Valilik olarak Erzurum'da son üç yılda büyük işlerin yapıldığına dikkat çeken Vali Azizoğlu, hükümetin Erzurum'a çok büyük destek ve alaka gösterdiğini ifade etti.

Erzurum'un ticaret merkezi olup, kazanmasının bölgeye de büyük faydalar sağlayacağına vurgu yapan Vali Azizoğlu, şöyle konuştu: "Barajlardan yollara, mera ıslahından kamu yatırımlarına, okul, sağlık tesislerine kadar büyük yatırımlar oldu. Valilik olarak sadece bizim üç yılda Erzurum'a yaptığımız yatırım tutarı 767 milyon TL. dir. Bu da 620 bin metrekareye tekabül ediyor. Şu ana kadar 2017 yılı itibariyle, 116 projeyi bitirdik. 96 projemiz devam ediyor, 6 projede planlama aşamasındadır. Bu durumda devletimizin Erzurum'a göstermiş olduğu özel bir ilgidir. Çünkü Erzurum Doğu Anadolu'nun merkezidir. Erzurum gelişir ve kalkınırsa, bundan komşu vilayetlerde pay alacaktır. Hükümetimizde bunu bildiği için yatırımlarını hızla devam ettiriyor. Ovaların sulanmasıyla birlikte şeker pancarı üretimi artacak, çiftçi ve hayvan yetiştiricileri bundan yararlanacak. Böylelikle artı değer ortaya çıkacak ve Erzurum birkaç yıl içerisinde bambaşka bir şehir olacaktır." dedi.

ERZURUM DOĞU'NUN SANAYİ ŞEHRİ OLACAK

Geçen yıl hükümetin doğuda başlattığı Cazibe Merkezleri projesi kapsamında; Erzurum'un 23 il içerinde başvurular açısından 22 milyar TL'lik yatırım talebi ile birinci sırada yer aldığını belirten Vali Azizoğlu, "Başbakanımız Binali Yıldırım'ın projelerin son durumu ve projelerin kabulü ile ilgili yapacağı açıklamayı önümüzdeki günlerde bekliyoruz. Bu projenin gerçekleşmesi, yatırımların hayata geçmesi halinde, Erzurum Doğu Anadolu Bölgesinin en büyük sanayi şehri olacak." dedi.

HAYVANCILIKTA DAHA BÜYÜK PROJELER ORTAYA KOYMALIYIZ

Erzurum'un kadimden beri gerçek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu belirten Vali Azizoğlu, bu kadar büyük meralara sahip bir şehirde bu işle uğraşmamak asla kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Hayvancılığı geliştirmek için, ciddi bir çalışmaya ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Azizoğlu, "Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü yetkilileri, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesinden Öğretim görevlileri, TKDK İl Koordinatörlüğü, Tarım Kredi Kooperatif Birliği Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Ziraat Odası Başkanları Damızlık keçi ve koyun Yetiştiriciler Birliği, Besiciler, Mandıracılar, Koyun Yetiştiriciler Birliği Başkanları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ve Besici Esnafı ile toplantı yaptık. Devamında yeni toplantılar yaparak, "Erzurum'da hayvancılığı nasıl canlandırırız', "Köyde vatandaşımızın ay sonunda cebine nasıl nakit para aktarabiliriz" diye bunun çalışmasını hazırlayıp, bir model oluşturmaya çalışıyoruz. Amacımız; besiciliği ve hayvanların kesimini Erzurum'da yapıp burada satarak, etinden, yan ürünlerinden istifade ederek, şehrimize daha çok katma değer kazandırmak. Bu problemi çözmek kolay değil. Organize sanayi bölgeleri kuruduğumuz gibi hayvancılık organize sanayi bölgeleri de kurabilmeliyiz. Belirleyeceğimiz modelde bunları çok basit olarak değil, aksine daha büyük düşünmemiz gerekiyor." diye konuştu.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu; “Erzurum Doğu’nun Sanayi Şehri Olacak”

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu; “Erzurum Doğu’nun Sanayi Şehri Olacak”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.