Mhp'li Dörtyol Belediye Başkanı, İhraç İstemiyle Disipline Sevk Edildi

Mhp'li Dörtyol Belediye Başkanı, İhraç İstemiyle Disipline Sevk Edildi
MHP, Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'u ihraç istemiyle disipline sevk etti.

MHP, Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy'u ihraç istemiyle disipline sevk etti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Hatay Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ihraç istemiyle disipline sevk edildi" dedi.

İSTİFA ETTİ

Cumhur İttifakı'na karşı tutum sergilediği gerekçesiyle ihraç talebiyle MHP Disiplin Kuruluna sevk edilen MHP'li Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ihraç edilmesi halinde ülkücü ve milliyetçi çevresinin buna tepki olarak partisine ve seçim sürecine zarar vereceği endişesiyle mensubu olmaktan büyük bir onur ve şeref duyduğu MHP'den istifa ettiğini yaptığı basın toplantısıyla duyurdu.

Yaşar Toksoy

"AYKIRI HİÇBİR HAREKETTE BULUNMADIM"

Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz yer belli, gideceğimiz yer belli. Kaynağımız belli, kavgamız belli. Yeri gelince Kürşat olup ölüme meydan okuduk. Cumhur ittifakı sürecine aykırı hiçbir harekette bulunmadım, hatta bu süreci en iyi şekilde Türkmen şehrimizde temsil ettim. Her zaman devletimin, birlik ve beraberliği ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne hiçbir zaman gölge düşürmedim. Bundan sonra da düşürmeyeceğim. Ben kutsal davama yüce merhum Başbuğu Alparslan Türkeş'den öğrendim. Devletin varlığı ve birliği için vatanın bölünmez bütünlüğü için gerekirse canımı vereceğim. Başbuğ Alparslan Türkeş'in kurduğu bu yolda inandığım değerlerden 1 gram taviz vermeden yürüdüğüm bu yolda, dava arkadaşlarımızı ve yol arkadaşlarımız adına 45 yıllık siyasi hayatımı Milliyetçi Hareket Partimizden istifa ettiğimi üzülerek ifade etmek istiyorum." dedi.

YAŞAR TOKSOY KİMDİR?

09.08.1961 Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesinde Dünya'ya geldi. İlk ve ortaokulu Kuzuculu Mahallesinde tamamlayarak Dörtyol Ticaret Meslek Lisesi Muhasebe Bölümü 1. ve 2. sınıfları da aynı okulda okuyup daha sonra Adana Fatih Ticaret Lisesinden mezun oldu. 1990-1995 yılları arasında İ.D.Ç. Kamu Çalışanları Vakfı'nda çalışma hayatına başlayıp, daha sonra Dörtyol Belediyesine geçiş yaptı.

Uzun yıllar Dörtyol Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ve değişik görevlerde çalıştı. Görevinden istifa ederek,2009 Mahalli İdareler seçiminde Kuzuculu Belediye Başkanı seçildi. Kuzuculu Belediyesinde kısa sürede başta kuzuculu olmak üzere Dörtyol'un ve Hatay'ın tüm ilçelerine örnek bir Belediyecilik hizmeti sergileyen Yaşar Toksoy, 2014 Mahalli İdareler Seçiminde Dörtyol Belediye Başkanı seçildi.

Evli ve 4 çocuk Babası olup orta dereceli İngilizce bilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.