Uğur Mumcu’yu Anma Etkinlikleri

Uğur Mumcu’yu Anma Etkinlikleri
Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri kapsamında Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde programlar düzenlendi.

Araştırmacı Gazeteci Yazar Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri kapsamında Çorlu ve Süleymanpaşa ilçelerinde programlar düzenlendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Çorlu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Uğur Mumcu'yu anma etkinliği yürüyüşüne Başkan Kadir Albayrak'ın yanı sıra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Büyükşehir Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Çorlu Atatürk Heykeli'nde başlayan yürüyüş Uğur Mumcu Parkı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması, açılış konuşması ve Uğur Mumcu'nun heykeline karanfil bırakılmasının ardından son buldu.

Uğur Mumcu'yu anma etkinlikleri ile ilgili bir diğer program Süleymanpaşa ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleşti. Süleymanpaşa Belediyesi Aydınlanma Toplantıları kapsamında düzenlenen ve Sevgi Özel ve İlhan Taşcı'nın konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanları Şeref Çetin ve Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz ile Süleymanpaşalı vatandaşlar katıldı.

"Kaybettiğimiz aydınlarımız Türkiye'nin gözbebeğiydi"

Toplantıda ilk konuşma Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat tarafından yapıldı. Ekrem Eşkinat yaptığı konuşmada, "25 yıl önce biz Uğur Mumcu'nun öldürüldüğü haberini aldığımızda Tekirdağ'da ilk defa siyasi partiler, sivil toplum örgütleri Belediye Binasında bir araya geldik. Cemal Ünlüsaraç o zaman belediye başkanıydı. Tekirdağ'da bir yürüyüş kararı aldık. Bu Tekirdağ'ın çok alışık olmadığı bir durumdu. Ben 25 yıldır anmalardan artık rahatsızım. Verdiğimiz sözü Uğur Mumcu ve Uğur Mumculara tutamadığımız için rahatsızım. 25 yıl dile kolay, bu basit cinayet değil. Bunun failleri meçhul de değil. Failleri hepimiz biliyoruz. Fakat dile getirip yakalayamıyoruz. Kaybettiğimiz aydınlarımız Türkiye'nin gözbebekleriydi. Bu isimlerin parayla, pulla işi yoktu. Bunlar sadece Türkiye'nin geleceği aydınlık olsun diye kendilerini ortaya koymuş insanlardı. Tek suçları doğruları söylemekti, düşüncelerini ifade etme cesaretini ortaya koymaktı. Ve aradan 25 yıl geçtikten sora biz ağıtlar yazarak, üzgünlüğümüzü ifade ederek ölüm yıldönümünde Uğur Mumcu'yu Sakıncalı Piyade'yi anıyoruz. İstiklal Marşı "Korkma" diye başlıyor ya, sakıncalı olanlar korkmasın. Bildiklerimizi söylememek ne diye! Ben artık demokrasi şölenleri yapmak istiyorum. Benim çocuklarımın dünyaya kazandırdığı buluşları kutlamak istiyorum. Uğur Mumcu'ya toplum olarak vazifemizi yapamadık. Hiç olmazsa bundan sonra kendi çocuklarımızı aydınlık bir gelecekte yetiştirmek sureti ile biraz günahımızı affettirmeye çalışalım. Önce bizi Allah, sonra da Uğur Mumcu ve arkadaşları affetsin" dedi.

"Uğur Mumcu Kuvayı Milliye ruhunun temsilciydi"

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise, "24 Ocak 1993'te acı haberi aldığımız zaman fabrikada müdürdüm. Sayın Ekrem Bey'in söz ettiği yürüyüşe biz de fabrika olarak katılmıştık. Çok etkili bir yürüyüştü. Üzerinden 25 yıl geçti ve biz Uğur Mumcu'yu özlem, rahmet ve saygı ile anıyoruz. Ben rahmetli Prof. Muammer Aksoy'u gençlik kolları başkanı iken Ankara'ya kurultaya gittiğimizde dinlemiştim. Çok heyecanlanmıştım, bizi çok etkilemişti. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu gibi birçok değerimizi kaybettik. Uğur Mumcu, Kuvayı Milliye ruhunun temsilciydi, kalpaksız Kuvayı Milliyeciydi. Ona yapılan suikast Kuvayı Milliye ruhuna yapılan suikasttı. Ama ben şuna inanıyorum ki; önümüzdeki süreçler bizimle olacaktır. Artık faili meçhullerin kalmadığı bir sürecin gelmesi inancı ile Uğur Mumcu'yu bir kez daha rahmet ve özlemle anıyorum" şeklinde konuştu.

Uğur Mumcu anısına düzenlenen Aydınlanma Toplantısı yapılan konuşmaların ardından Sevgi Özel ve İlhan Taşcı'nın Uğur Mumcu'nun hayatından kesitleri anlattıkları sunumları ile son buldu.

Uğur Mumcu’yu Anma Etkinlikleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.