Millet İttifakı'nın Afişine Zarar Veren Yaşlı Kadın Gözaltına Alındı

Millet İttifakı'nın Afişine Zarar Veren Yaşlı Kadın Gözaltına Alındı
Erzinca'da, Millet İttifakı'nın yerel seçime yönelik pankartlarını karalayıp, yırtan G.Ö.

Erzinca'da, Millet İttifakı'nın yerel seçime yönelik pankartlarını karalayıp, yırtan G.Ö. (63) isimli kadın, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan G.Ö., hakkında '298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet' ve 'mala zarar verme' suçlarından adli işlem uygulanıp serbest bırakıldı.

Olay, dün öğle saatlerinde, Cumhuriyet Meydanı'nda meydana geldi. G.Ö. isimli kadın, elindeki keçeli kalemle siyasi partilerin adaylarının yerel seçime yönelik duvarlardaki pankartlarını karaladı ve yırttı.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ

Kadının pankartlara zarar verdiğini gören çevredekiler, tepki gösterip cep telefonlarının kameralarıyla da görüntü çekti. İhbar üzerine, meydana polis ekipleri sevk edildi.

GÖZALTINA ALINIP İŞLEM YAPILDI

Gözaltına alınan G.Ö., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. G.Ö., hakkında '298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'a muhalefet' ve 'mala zarar verme' suçlarından adli işlem uygulanarak, serbest bırakıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Erzincan Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada ise "İlimiz merkez Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan siyasi partilerden bazılarına ait pankartları keçeli kalem ile boyamak ve pankarta kalem batırmak suretiyle zarar veren Erzincan 1956 doğumlu G.Ö. isimli şahıs şikayet üzerine yakalanmıştır. Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şahıs hakkında 298 Sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanuna muhalefetten ve mala zarar verme suçundan adli işlem başlatılmıştır" denildi.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.