Milletvekilleri sınıfta kaldı!

Milletvekilleri sınıfta kaldı!
Çoğu hukukçu 200 milletvekili, ara bulucu olmak için Adalet Bakanlığı sınavına girdi; hiçbiri barajı aşamadı

Adalet Bakanlığının yaptığı ‘Ara buluculuk sınavına' giren 200 civarındaki milletvekillinin neredeyse tamamına yakınının, sınavı geçemediği öğrenildi. Adalet Bakanlığının 24 Kasım'da yaptığı ara buluculuk sınavına yaklaşık 30 bin kişi girmişti. Yaklaşık 200 civarındaki milletvekilli de sınavda ter dökmüştü. Milletvekillerinin büyük bölümü, Adalet Bakanlığı Ara Buluculuk Daire Başkanlığının verdiği eğitimlere de katılmıştı. Edinilen bilgilere göre, sınavda 91 ve üzerinde puan alan 6 bin 271 kişi başarılı oldu. Ancak milletvekilleri kazananlar arasında yer almadı.

BİR PUANLA KAÇIRDI
Ara buluculuk sınavında en fazla puanı alan milletvekili AK Partili Ramazan Can oldu, ancak Can da 90 puan almasına rağmen, barajı geçemedi. Can, sınavda sorulan 100 sorudan 90'nını doğru cevapladı, bir soruya daha doğru cevap vermiş olsaydı, ara bulucu olmaya hak kazanacaktı. AK Parti milletvekillerinden Orhan Kırcalı 89, Yılmaz Tunç 88, Recep Özel 88, Ahmet Aydın 69 puan aldı. CHP'li Mahmut Tanal 74 puan alırken, Adalet Bakanlığı Ara Buluculuk Daire Başkanı Hakan Öztatar da 88 puan almasına rağmen sınavı kazanamadı. AK Parti Seçim İşleri Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz da 74 puan alarak ‘başarısız' isimler arasında yer aldı.
TBMM'de günün en önemli gündem maddesi de ara buluculuk sınavı oldu. Sınava giren milletvekilleri birbirlerini arayarak kaç puan aldıklarını ve kazanıp kazanamadıklarını öğrenmeye çalıştı. Sınava giren bir milletvekili “En son 91 puan alanı başarılı saymış bakanlık. Milletvekilleri arasında 91 puan alan yok gibi görünüyor” bilgisini verdi. Birçok milletvekili geçmiş yıllarda da açılan ara buluculuk sınavına girmişti. Bu imtihanlarda başarılı olan isimlerden TBMM eski başkanı Bülent Arınç'ın hâlen Ankara-Hamamönü'nde ara buluculuk ofisi bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.