Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD ile ortak devriye açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar'dan ABD ile ortak devriye açıklaması
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yapılan ortak devriye ve güvenli bölge çalışmalarıyla ilgili, "ABD ile hava ve kara devriyeleri icra ediyoruz ve üs bölgeleri kurulması için de çalışıyoruz. Müzakere ve ortak çalışmalara; amaç ve hedeflerimize uygun olduğu sürece devam edeceğiz. Oyalama, geciktirme olursa bu çalışmalar biter. Hazırlıklarımızı yaptık. Gerektiğinde kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. B ve C planlarımız hazır" dedi.

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığında düzenlenen törene katıldı. Tören öncesinde gazi, gazi aileleri ve komutanlarla birlikte yemekte buluşan Bakan Akar, yemeğin ardından tören salonuna geçti. Tören salonunda okunan İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Bakan Akar, “Bugün aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ‘gazi' ve ‘mareşal' unvanı verilişinin 98'inci yıl dönümüdür. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygı ve minnetle yad ediyorum” diye konuştu.
Türk milletinin tarihe damga vurduğunu aktaran Bakan Akar, “Asil Türk milleti; binlerce yıllık şanlı tarihi boyunca zengin kültürü, ordu-millet geleneği ve birlik beraberlik ruhuyla var olmuş ve bu vasıflarıyla dünya tarihine damgasını vurmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.