Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Abd'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i Kabul Etti

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Abd'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i Kabul Etti
Rusya, İdlib'i vurdu, Ankara'da Suriye trafiği hareketlendi.

Rusya, İdlib'i vurdu, Ankara'da Suriye trafiği hareketlendi. Savunma Bakanı Akar, ABD'nin Suriye temsilcisi Jeffrey'i ağırladı. Akar'ın Jeffrey'i kabulünde, Suriye'deki gelişmeler ele alınırken diğer yandan terör örgütü YPG'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık ifade edildi.

SURİYE VE PKK/PYD GÖRÜŞÜLDÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabulünde, Suriye'deki gelişmeler ele alınırken, terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığından görüşmeyle ilgili yapılan açıklama şu şekilde:

''Görüşmede, Suriye'de son dönemdeki gelişmeler ve terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin bölgedeki varlığından duyulan rahatsızlık ele alınmıştır. Bu kapsamda, Türkiye'nin hak ve menfaatlerinin korunması için Türkiye tarafından sergilenen kararlılık vurgulanmış ve bölücü terör örgütünün bölgeyi tamamen terk etmesinin gerekliliği ifade edilmiştir.''

JEFFREY, DIŞİŞLERİ BAKANI YARDIMCISI SEDAT ÖNAL'LA GÖRÜŞECEK

Jeffrey, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal ile bir araya gelecek. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Jeffrey, İdbil'e yapılacak saldırının bölgede tansiyonu yükselteceğine ve sivillerin hayatını tehlikeye atacağına dikkat çekecek.

Görüşmenin ardından Dişişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılması bekleniyor.

RUSYA, İDLİB'İ VURDU

Rus savaş uçakları Suriye'de 22 gün aradan sonra İdlib bölgesine hava harekatı düzenledi. Kremlin'den saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, ''Trump'ın uyarıları çözüme yardım etmiyor, İdlib'deki teröristler Rus üsleri için tehlike yaratıyor.'' denildi.

Muhaliflere ait uçak gözlemevi, Hımeymim askeri üssünden kalkan 3 Rus savaş uçağının şu ana kadar 20 saldırı düzenlediğini açıkladı.

RUSYA SALDIRIYA GEÇTİ, ESAD DESTEK VERDİ

İHA'nın haberine göre Suriye ordusuyla eş zamanlı düzenlenen operasyona, Suriye Ordusu 4'üncü Zırhlı Tümeni top atışlarıyla destek verdi. Hama'nın Jurin ilçesine konuşlanmış 4'üncü Zırhlı Tümen ayrıca gerilimi azaltma bölgesinin sınırındaki, El Ghab Vadisindeki Karkur ve Kastun tepelerini bombaladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.