‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ Konferansı

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ Konferansı
Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Yeşilyurt...

Yeşilyurt Kaymakamlığı, Yeşilyurt Belediyesi ve Yeşilyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliği ile bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Yeşilyurt Kitapyurdu" Projesi kapsamında Araştırmacı-Yazar Ahmet Turgut'un konuşmacı olarak katıldığı " Ehl-i Beyt Sevgisi" konulu konferans düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, deneyim ve tecrübelerinden sürekli istifade ettikleri Ahmet Turgut'a Yeşilyurt Kitapyurdu projesine verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sundu.

Ahmet Turgut'un kendisini yetiştirmiş önemli bir yazar olduğunu ifade eden Başkan Polat, "Hemşerimiz Ahmet Turgut projemize önemli destekler sağlıyor, her sene bizimle birlikte oluyor öğrencilerimizle, halkımızla bir araya gelerek edindiği tecrübeleri paylaşıyor. Kuran-ı Kerim'den, Hadislerden ve İslam Kaynaklarından beslenerek Ehl-i Beyt konusunu derinlemesine inceleyen hocamız İslam tarihinde farklı bir yere sahip bu tarihsel süreçleri etkili bir şekilde bizlerle paylaşıyor. Ehl-i Beyt konusun da derli toplu eserler maalesef çok az ancak Ahmet Turgut bu dalda önemli eserler kaleme aldı ve toplumun bilgisine sundu. Turgut'un Ehli Beyt konusunda anlatacaklarından hepimizin faydalanması gerekiyor" dedi.

"Çocuklarımızı kitap okumaya ve yazar olmaya teşvik ediyoruz"

4. Yeşilyurt Kitap Yurdu projesi kapsamında bu yıl 40'a yakın yazarı öğrencilerle buluşturacaklarını sözlerine ekleyen Polat, " Projemizin temel amacı Yeşilyurt'taki öğrenci kardeşlerimizin yazarlarla diyaloglarını artırmak ve karşılıklı sohbet etmeleridir. Öğrencilerimiz bu sohbetlerde düşüncelerini fikirlerini paylaşıyor, yazarlarımız ise edindikleri tecrübeleri ve deneyimleri paylaşıyorlar. Çocuklarımızı kitap okumaya ve yazar olmaya teşvik ediyoruz. İstanbul ve Ankara'da yaşayan yazarlarımızın Yeşilyurt'a uzak olmadığını gösterip, öğrencilerimize "eğer çok okuyup araştırırsanız sizlerde gelecekte önemli bir yazar veya akademisyen olabilirsiniz" anlayışını göstermeye çalışıyoruz. Malatyalı yazarları davet etmemizde öğrencilerimizin yazar olmalarını daha fazla teşvik etmekten ileri gelmektedir. Çünkü yazarlarımız "bizlerde bu sıralarda oturduk, kendimizi geliştirdik, okuduk ve yazar olduk" diyerek çocuklarımızı okumaya yönlendiriyorlar. İslam ümmetinin ve toplumumuzun geri kaldığı olayların temelinde bilimden, eğitim ve okumaktan uzaklaşmak vardır. Bilimde, fende, matematikte, teknolojide daha fazla kendimiz geliştirmeliyiz ve sürekli yeni bilgiler öğrenmeliyiz. Yeşilyurt Kitapyurdu projesinin hedefi de toplumda okuma kültürünü yaygınlaştırmak ve özellikle de öğrencilerimizin gelişmesine yardımcı olmaktır" dedi.

Yazar Ahmet Turgut duygulandırdı

Ehl-i Beyt konusunda yaptığı araştırmalar ve kaleme aldığı kitaplarla son dönemlerin popüler yazarları arasında gösterilen Malatyalı Araştırmacı-Yazar Ahmet Turgut ise, Ehl-i Beyt konusunda anlattığı olaylarla davetlileri duygulandırdı.

'Yeşilyurt Kitapyurdu" projesinin eğitim ve kültürel hayatın gelişmesine ve ilerlemesine ciddi katkılar sunduğunu ifade eden Yazar Turgut, her açıdan verimli geçen öğrenci ve halk buluşmalarını organize eden başta Yeşilyurt Belediyesi olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini sundu.

Ehl-i Beyt konusunda yaptığı araştırmaları ve bulguları davetlilerle paylaşan Yazar Turgut, "Hak uğruna yaşama görevi Ehl-i Beytin bayanlarına ve annelerine düşmüştü onlar 40 gün boyunca zulme direndiler. Bu katliamı yapanlar kadınlara "kabul edin yenildiniz, Yezid sizden daha güçlü, Emeviler Ehl-i Beyti yendi, Biz Bedir'in intikamını aldık" dediler. Hz. Muhammed Efendimiz Bedir'i "Ümmetin varlık yokluk günü" olarak tarif etmişti. Bedir'de kaybeden cahiliye rövanş almak için 60-70 yıl aradan sonra Kerbela katliamını gerçekleştirdi" şeklinde konuştu.

Konferansın ardından "elif-vav" tablosu ile kayısı paketi hediye edilen Araştırmacı-Yazar Ahmet Turgut, sevenleriyle bol bol fotoğraf çektirip, kitaplarını imzaladı.

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ Konferansı

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ Konferansı

‘Ehl-i Beyt Sevgisi’ Konferansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.