Milyonlarca Öğrencinin Merakla Beklediği Yks Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milyonlarca Öğrencinin Merakla Beklediği Yks Yerleştirme Sonuçları Açıklandı
Günlerdir beklenen üniversite yerleştirme sonucu ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yerini aldı.

Günlerdir beklenen üniversite yerleştirme sonucu ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yerini aldı. Adaylar ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

T.C. KİMLİK NUMARANIZ VE ŞİFRENİZLE SONUÇLARA ULAŞABİLİRSİNİZ

ÖSYM, aşağıdaki adresten ulaşabileceğiniz sonuç açıklama sistemi üzerinden adayların YKS tercih sonuçlarını ilan etti. Söz konusu sayfada T.C. kimlik numaranız ve aday şifreniz ile YKS yerleştirme sonucunuzu sorgulayabilirsiniz.

SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

"MERKEZİ YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ TAMAMLANMIŞTIR"

ÖSYM tarafından yapılan açıklama şöyle "2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre adaylardan alınan tercihler doğrultusunda, 2018-YKS yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Yerleştirme sonuçları, 31 Ağustos 2018 tarihinde saat 00.01'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını yukarıda belirtilen adresten T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

"KAYIT İŞLEMLERİ 3-7 EYLÜL ARASINDA YAPILACAKTIR"

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 03-07 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 03-05 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye, belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir. Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlem yapacaklardır. "

Şimdi sırada hayallerine kavuşan üniversite öğrencisi adaylarının kayıt işlemleri var. Üniversite kayıtları 3-7 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Kayıt sırasında gereken belgeleri kazandığınız üniversite ile iletişim kurarak öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.