Saç Dökülmesinde Yan Etkisiz Tedavi

Saç Dökülmesinde Yan Etkisiz Tedavi
NCR İnternational Hospital Dermotoloji Uzmanı Dr. Metin Özaslan, saç dökülmesine karşı uygulanan saç mezoterapisi yönteminin yan etkisinin bulunmadığını...

NCR İnternational Hospital Dermotoloji Uzmanı Dr. Metin Özaslan, saç dökülmesine karşı uygulanan saç mezoterapisi yönteminin yan etkisinin bulunmadığını belirterek, uygulama hakkında bilgi verdi.

Dr. Metin Özaslan, yaygın olarak görülen saç dökülmesine saç mezoterapisi, PRP Uygulaması ve Dermapen gibi uygulamaları tavsiye ederek, uygulamalar hakkında bilgi verdi. Mezoterapi uygulamasını anlatan Özaslan, "Saç köklerini besleyen vitaminler mineraller ve kan dolaşımını artırıcı doğal ilaçların cildin içindeki saç köklerine çok ince, özel iğneler yardımı ile enjekte edilmesidir. Bunlar direk olarak saç köklerine etki eder besler, saç köklerinin kanlanmasını ve oksijenlenmesini artırarak canlanmalarını sağlar saç dökülmesini durdurur. Sonuçlar yüz güldürücü ve uzun yıllar kalıcıdır" dedi.

Uygulamayla yüzde 90 oranında başarı

Tedavi sonrası saç dökülmesinin azaldığını ve yüzde 90 oranında durduğunu belirten Özaslan, "Tedavi sırasında kanama şişme morarma ağrı acı ve konforsuz bir his olmaz. Günlük aktivitenize hemen anında dönebilirsiniz. Yan etkisi yoktur. Sonuçlar çok hızlı, çok etkili ve çok efektiftir. Sonuç olarak saçlarda dolgunluk hacim artışı sıklaşma yoğunlaşma parlaklık ve saç kalitesinde artma ortaya çıkar" şeklinde konuştu. Özaslan saç mezoterapisinin kimlere yapılabileceğini konusunda ise, "Genetik olarak Anne ve Baba tarafında saç dökülme öyküsü olanlar, saçları koparak, kırılarak dökülenler, demir eksikliği ve anemi problemi olanlar, tiroit hormon bozukluğu olanlar, jinekolojik kist adet düzensizliği vs. problemi olan kadınlar, kadınlarda doğum sonrası" bilgilerini verdi. Özaslan, uygulamanın toplam 6-8 seans olmak üzere 2 haftada bir kere 3 seans, daha sonra ayda bir veya 3 ayda bir şeklinde seanslara devam edilmekte olduğunu vurguladı.

Öte yandan bu yöntem, PRP ile kombine edilirse tedavi barısı artmakta olduğunu söyledi.

PRP Uygulaması

Özaslan PRP uygulaması ile ilgili "Erken dönemde başvuru ve düzenli kontrole gelinmesi, saç dökülmesinin birçok tipinde tedavi başarısı için çok önemlidir. Saç dökülmesinin çeşidine göre değişen tedavi seçenekleri mevcuttur. Bunlar arasında PRP (trombositten zengin serum), mezoterapi (vitamin enjeksiyonu), saç ekimi ve saç gelişimini destekleyen birtakım ürünler bulunur. Son yıllarda popüler olan PRP tedavisinde, kişinin kendi kanından numune alınır ve birtakım özel işlemlerden geçirilerek ayrıştırılır. Saç büyümesini hızlandıran ve büyüme faktörlerini içeren kısmı elde edilir. Çok ince iğneler ile saçlı deriye enjekte edilir. 2 hafta aralıklarla işlem tekrar edilir. Son derece konforlu, hızlı uygulanabilen ve allerji riski olmayan bir yöntemdir. Mezoterapi yönteminde ise, saç büyümesini destekleyen vitamin ve mineraller, aminoasitler ve saçın yapıtaşlarını içeren karışım ürünler kullanılır. PRP tedavisine benzer şekilde saçlı deriye uygulanır. 2 hafta aralıklarla işlem tekrar edilir. Özellikle yoğun saç dökülmesi olanlarda, PRP ile birlikte dönüşümlü uygulandığında tedaviden daha hızlı yanıt alınabilir. PRP ve mezoterapi yöntemlerinin her ikisi de steril şartlarda ve uzmanlar tarafından uygulanması gereklidir. Toplam seans sayısı saç dökülmesinin tipine ve şiddetine göre değişir. Tedavinin seyrinde minoksidil, prokapil, biotin vb. ürünlerle desteklenmesi gerekebilir. Geç dönemde başvuranlarda veya tedavilere yanıtsız hastalarda saç ekimi seçeneği düşünülebilir. Hastanemizde, hem PRP hem de mezoterapi başarı ile uygulanmaktadır" ifadelerini kullandı.

Dermapen tedavisi

Dermapen tedavisinde mikroiğneleme tekniği kullandıklarını belirten Özaslan, "Deri içinde gözle görülmeyen çok sayıda mikrokanallar açılmaktadır. Böylece deride bulunan kollajen, elastin ve büyüme faktörlerinin uyarımı yoluyla cilt sıkılığı ve elastikiyeti sağlanmış olur. Saçlı deri, yüz, boyun, eller, çatlak, yara izi olan bölgelerde kullanılabilir. Yöntemin uygulanması yaklaşık 45 dakika sürer. Uygulama amacına göre değişmekle birlikte ortalama 3 - 6 seans uygulanır. 3 ayda maksimum etki elde edilir. Ayrıca PRP ve mezoterapi gibi yöntemlerle kombine edildiğinde, ürünlerin emilim miktarını da artırır" diye konuştu.

Saç Dökülmesinde Yan Etkisiz Tedavi

Saç Dökülmesinde Yan Etkisiz Tedavi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.